Nyheter

Ny skadegörelse på Bäckalyckans gräsplan

Ny skadegörelse på Bäckalyckans gräsplan

Nyheter Än en gång har gräsplanen vid Bäckalyckan i Vaggeryd utsatts för skadegörelse. Förra gången så skedde var  i höstas. I motsats till den gången väljer IOGT/NTO i Vaggeryd att polisanmäla det inträffade.

Gunnar Ohlsson är styrelseledamot i IOGT/NTO Vaggeryd och ansvarar för skötseln av Bäckalyckan. Han var bedrövad efter den senaste skadegörelsen.

Det var natten till torsdagen som en bilburen person öppnade grindarna vid infarten till Bäckalyckan, körde in på området  och sedan svängde ut på den snötäcka gräsmattan med bilen. Där avverkades varv efter varv med vilda sladdar så att grästorvorna yrde och djupa revor uppstod.

Varför? Det är svårt att hitta en annan förklaring än ren förströelselusta. Gunnar Ohlsson, som är huvudansvarig för Bäckalyckans skötsel var förstås bedrövad:

– Det är bedrövligt att någon förstör på det här sättet. Tyvärr är det ju heller inte första gången, säger Gunnar Ohlsson.

– Vi vill att Bäckalyckan ska vara öppen för alla. Därför har vi inte satt upp stängsel. Men tyvärr blir vi nog tvingade till det efter detta.

Det har blivit närmast vardagsmat att parkeringen  på Bäckalyckan blir övningsplats för enklare övningar i konsten att sladda med en bil. Det har fått till följd att föreningen förmodligen tvingas asfaltera parkeringen för dyra pengar för att den inte ska bli totalförstörd.

Men vid flera tillfällen har någon eller några personer på senare år drivit skadegörelsen ytterligare ett steg och valt att förlägga övningarna bakom ratten  till den fina gräsplanen.

Den kostar varje år betydande belopp i underhåll och är med jämna mellanrum  uthyrd till föreningar av olika slag, bland annat ungdomslag från Waggeryds IK. Nu blir mycket arbete för vaktmästare Jan-Erik Larsson att försöka laga det svårt sargade gräset inför växtsäsongen.

Kåre Boberg 

Taggar

1 reaktion på Ny skadegörelse på Bäckalyckans gräsplan

Samma sak på parkeringsytorna nedanför pulkabacken vid Friluftsgården i Vaggeryd som i princip gör pulkabacen oanvänbar t.ex.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *