Nyheter

Ny skola planeras på nytt område

Nyheter Götafors skola har varit på barn- och utbildningsnämndens sammanträde under en lång tid och förslagen har varit många. Vid det senaste nämndmötet kom beskedet: ett nytt skolområde planeras. 

Namninsamlingen lämnades över. Arkivbild

Turerna har varit långa och många. Renovera, bygga till, bygga nytt, bygga ny skola vid Bondstorpsvägen mot Västra strand, föräldrarnas namninsamlingar, personalen som känt mögeldoft och nu senast att skolans matsal har fått avloppsbekymmer och maten delas tillfälligt ut i klassrummen…

I onsdags enades politikerna om att lokalplanen som ska möta behovet i Vaggeryd fram till 2050. Däribland finns såklart Götafors skola med, men nu på ett nytt område. I Götafors.

– Det här förslaget som nu finns och vi har tagit ställning till är att Götafors skola kan inte vara kvar på den plats som den är i dag. På sikt måste Götafors skola rymma elever i årskurs F-6. Vi behöver bygga skolan på ett nytt område. Vi är tillbaka på ett gammalt spår och det hänger ihop med att vi måste placera en skola i södra delen av Vaggeryd. Det är viktigt att den ligger i närheten och bör kunna ta emot elever med 1,5 kilometers omkrets från skolan sett. Då har vi en skolbyggnad som håller i 30 år, menar Jenny Larsen (KD), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Var och när byggnationen kommer och ska bli är i skrivande stund oklart. Men ledamöterna i nämnden är överens: skolan behövs nu.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Ny skola planeras på nytt område

Marken söder om Källemo ägs inte av kommunen. Knappast mycket större än befintligt skolområde heller. Vad hände med planerna på byggnationen mitt emot Västra strand?

Är det ett skämt eller skulle det vara möjligt att fylla igen lilla gölen? Finns det inget tillflöde där? Om det är möjligt så är det ett bra förslag tycker jag. Det kanske är billigare och det kan bli en enklare planprocess.

Hur ligger det till med gamla grusplanen i Götafors?
Den ligger västnordväst av Boerydsgatan. Infart skulle ske från Varndalsvägen passande för alla pendlare.
Runo

Marken söder om före detta Källemo skulle nog räcka till och fint söderläge dessutom
Men villagrannarna…?

Man blir så sjukt trött.
Aldrig några besked, bara snack.

Kan vara den sämsta kommunen i Sveriges historia. Allt nytt på en ny plats skulle kosta mer än att riva på plats och bygga om.

Grattis Vaggeryd.

Oavsett om det blir en ny skola på befintlig plats på Götafors eller om det blir på södra delen av Götafors så kommer det att dröja åtta år till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *