Nyheter

Ny skola planeras i Vaggeryd

Nyheter Planuppdraget för ny skola i södra delarna av Vaggeryd tog kommunstyrelsens arbetsutskott beslut på. Skolan är tänkt att öppna redan höstterminen nästa år.

Söder om Bondstorpsvägen kommer den nya F-6 skolan ligga

Kommunstyrelsens arbetsutskott gav klartecken till att detaljplan ska göras söder om Bondstorpsvägen i Vaggeryd.

– Ny lokalplan för skolan har delgivits och den visar att kommunen behöver en ny skola i södra delarna av Vaggeryd. Det finns inte så mycket mark i södra delarna och det vi har sagt nu är söder om Bondstorpsvägen där vi beslutade om att göra en ny detaljplan, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Vi hade beslut om att bygga en ny högstadieskola i Vaggeryd. Även om vi varit överens politiskt har det inte hänt någonting. Nu ligger vi efter då inga beslut togs och det är väldigt viktigt att vi kommer till skott nu, säger Kenth Williamsson (S).

– Vi har hitintills löst skollokalerna med tillfälliga lösningar. Det här ska inte blåsa omkull i nästa mandatperiod. Nu bygger vi ny skola i södra delarna av Vaggeryd, avslutar Gert.

Skolan som nu planeras ska innehålla F – 6 och kan innehålla omkring 300 elever och skolstarten ska vara höstterminen 2019.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *