Nyheter

Ny trafikföreskrift vid Fenix

Nyheter Skolbussarna kommer att köra in och lämna och hämta passagerarna vid skolan vilket medför att ny lokal trafikföreskrift gäller 

Det kommer att bli en ny av- och påstigningsplats vid Fenix

Vid tekniska nämndens senaste sammanträde beslutades att nya lokala trafikföreskrifter ska gälla vid Verner Malmstens väg som går in till Fenix i Vaggeryd.

– Tidigare har skolbussarna stannat ute vid Jönköpingsvägen men eftersom Länstrafikens halvtimmestrafik är i gång blir det trångt, då oftast skolbussarna står kvar en liten stund. Nu ska vi göra en parkeringsficka ut från cirkulationsplatsen framme vid Fenix dit skolbussarna kan stanna. Då måste vi även ha stanna- och parkeringsförbud på vägen in till skolan, berättar Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Beslutet om trafikföreskriften började gälla samma dag som sammanträdet hölls, det vill säga för en vecka sedan, och förbudet gäller inte buss- eller linjetrafik. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Ny trafikföreskrift vid Fenix

Det är ju toppen, mindre motion för alla på Fenix, kostade väl inget heller.
Hur kan det komma sig att bussarna fungerar olika beroende på Länstrafiken och en skolbuss, det var det dummaste jag hört, och den mest dummaste plats att släppa av folk på, om man åker 50 meter till så finns det naturligt en avstigningsplats som används av bussar så länge Fenix funnits. Men det är klart det blir ju 50 meters mindre motion, men till priset av?

Jerry vad kostade detta oss skattebetalare??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *