Nyheter

Ny ungdomsledare i Missionskyrkan

Nyheter Det är 21-årige Albin Ullerås som tillträder ungdomsledartjänsten i Vaggeryds Missionskyrka efter Jakob Fälthammar.

Albin Ullerås välkomnar alla ungdomar till Missionskyrkan i Vaggeryd.

Albin Ullerås fanns på sitt kontor när jag tittade in på Missionskyrkan för några korta frågor. Han började sin ungdomsledartjänst för tre veckor sedan, så lite varm i kläderna har han hunnit bli.

• Vad kommer du ifrån?
– Jag har mitt föräldrahem i Ulås utanför Värnamo. Men nu bor jag i en lägenhet här i Vaggeryd som är hyrd av Missionskyrkan.

• Vad har du gjort tidigare?
– Jag har gått en ettårig utbildning i Mariannelund, med inriktning bibel och evangelisation. En termin innehöll bibel och äventyr, vilket innebar friluftsliv kopplat till bibeln. Den andra terminen läste jag bibel och tjänst, med inriktning ledarskap och evangelisation.

• Hur ser din arbetsvecka ut?
– Det är väldigt spritt. Jag jobbar mycket eftermiddagar och kvällar med ungdomarna inom scout, konfirmation och Tonår. Jag är ledig var fjärde helg, så än har jag inte hunnit vara ledig. Sen blir det en hel del planering om dagarna.

• Vad har du för förväntningar av ungdomsledarjobbet?
– Givande både för mig och för dem jag arbetar med och för. Jag vill finnas till för alla ungdomar och deras intressen i församlingen.

Vi önskar Albin lycka till med sitt nya arbete med ungdomarna i Missionskyrkan!

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *