Nyheter

Ny utterövergång behövs

Nyheter Ett medborgarförslag har inkommit till kommunfullmäktige där en invånare önskar att kommunen ska laga uttertrappan vid Stödstorpsån i Vaggeryd. Förslaget har nu diskuterats under tekniska nämndens sammanträde.

Arkivfoto

Kommunfullmäktige beslutade att lämna förslaget vidare till tekniska nämnden för beredning och beslut. I kommunens miljöprogram för åren 2022 till 2025 finns åtgärder för vandringshinder för utter och fisk med. De vandringshindren som finns vid kommunala väg- och vattenpassager som tilldelas prio ett och två i den utförda inventeringen ska åtgärdas så att fisk och utter kan passera. Bidrag är sökta för att skapa utterpassager på flera platser i kommunen. En inventering är gjord och arbetet med att ta fram en prioriteringsordning för åtgärder pågår. Vid tekniska nämndens senaste sammanträde beslutade man således att avslå medborgarförslaget. 

– Det pågår ett större program där LONA-bidrag och länsstyrelsen är inblandad. Den här trappan har gjorts i välmening men vattnet har stigit och kommit över trappan. Det behövs en större översyn än bara att lagas. Vi avslår medborgarförslaget, säger Jerry Karlsson (L), ordförande i tekniska nämnden. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *