Nyheter

Nya bostadsområde – trafiksäkra kring herrgården

Nyheter Miljö- och byggnämnden har svarat på en granskningsyttrande gällande den nya detaljplanen av det nya bostadsområdet vid herrgården och golfbanan i Hok… 

För att möjliggöra etablering av bostadsbebyggelse i småskalig form har granskningsyttrande skickats ut. Miljö- och byggnämnden påvisar att trafiksäkerheten måste tillgodoses vid herrgården… 

Magnus Dauhn (S) ordförande i miljö- och byggnämnden: 

– Vi hade lite synpunkter på olika mått, det ska vara 6 meter från gatan för plats för bilen, man har angett att planen ska vara 1,5 våning, men det sägs inte vad en halv våning är. Träd och grönska ska sparas i möjligaste mån och vi påpekade även gällande trafiksäkerheten kring herrgården.

Området där nya detaljplanen i Hok nu formas är 3,4 hektar och finns belägen mellan herrgården och golfbanan. Enligt önskemål så kommer man till området via Skogavägen, vilken i sin tur kopplas till vägen mellan Hok och Malmbäck. Miljö- och byggnämnden påpekar att man bör tydliggöra trafiksäkerheten vid Hooks herrgård, redovisa hur avsikten med angöringen mot vägen mellan Hok och Malmbäck ska se ut samt hur man begränsar trafiken genom herrgården görs. 

– Vi kan tänka oss att man i verkligheten inte kör ner till den nya angörande vägen utan använder sig av befintlig väg förbi herrgården för att ta sig ut på riksväg 30, menar nämndens politiker. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *