Nyheter

Nya fastighetslarmen stänger av vattnet

Nyheter Efter några incidenter så har kommunen investerat i larm som förutom hanterar inbrott och brand även stänger av vattnet

Arkivbild

Efter att ha haft omfattande vattenskador i två kommunala byggnader på senare tid så har kommunen investerat i nya larm som ska förhindra vattenskador under tid då lokalerna är tomma.

Larmen fungerar så att när sista personen lämnar byggnaden och aktiverar larmet så stängs vattnet av.

– Vi har installerat larmen på tre kommunala lokaler och har beställt ytterligare tio larm, säger Torbjörn Isaksson som är kommunens fastighetschef. Han berättar också att från och med nu så ingår dessa larm med automatik och tillägger att det är en blygsam investering där merkostnaden blir 3500 kronor/larm.

Äventyrar det något sprinklersystem?

– Nej så är det inte, enligt Torbjörn Isaksson som betonar att det handlar om att undvika vattenskador som kan bli väldigt kostsamma.

De incidenter som varit i närtid har handlat om ett sabotage på Fenix i Vaggeryd där en vattenslang vreds på när skoldagen var slut. Den andra var ett läckage på Tallbackens förskola i Skillingaryd som drabbades av en vattenläcka som medför en totalrenovering av lokalerna. Skadorna på Tallbacken förvärrades också av att det var varmvatten som läckt ut.

De lokaler som nu fått larmen installerade är på förskolorna Bullerbyn och Åviken samt Mejeriet och fler kommer det att bli som larmas på motsvarande sätt.

Taggar

Dela


1 reaktion på Nya fastighetslarmen stänger av vattnet

Dessa larm och funktioner finns ju redan i de nya vattenmätarna som håller på att installeras i kommunen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *