Nyheter

Nya förhandlingar i segdragna tvisten: ”Kan jag inte kommentera”

Nyheter Tvisten mellan Oljeshejkerna Johnsson och Vaggeryds kommun har varit en segdragen historia. I tisdags möttes parterna i tingsrätten för ett möte – men vad som framkom där är okänt. – Jag tror du förstår att jag inte kan kommentera detta, säger Oljeshejkerna Johnssons advokat Daniel Åstrand.

Arkivbild

Tvisten mellan Vaggeryds kommun och Oljeshejkerna Johnsson rör en bensinmack i Skillingaryd där bensinbolaget 2020 stämde kommunen på 3 694 481 kronor jämte ränta. Anledningen till stämningen var att man anser att kommunen stått för fel och försummelse vid myndighetsutövning. Dessutom yrkar man på ersättning för rättegångskostnader.

Sju år till beslut

Det är fyra punkter som ligger bakom stämningen. En av punkterna rör tillståndet att hantera drivmedel på den aktuella tomten. Där har kommunen tre gånger nekat tillstånd, men när det har överklagats till Länsstyrelsen har de i sin tur upphävt kommunens beslut. Tillstånd att hantera drivmedel kom så slutligen 2019. Då hade det gått närmare sju år från den första ansökan.

Tvisten rör också byte av en oljecistern och rivning samt nybyggnation av en tvätthall. I stämningsansökan från 2020 står bland annat:
”Kommunen har sedan 2012 agerat på ett sätt där kommunen genom grundlösa beslut samt oacceptabelt och lagstridigt långsamma handläggningstider aktivt försökt störa Oljeshejkernas verksamhet på den aktuella bensinstationen”.

Vill inte kommentera

I tisdags träffades parterna i Jönköpings tingsrätt. Men huruvida man kommit framåt i tvisten är okänt. Daniel Åstrand är Oljeshejkerna Johnssons advokat och han vill inte kommentera hur förhandlingarna gick.
– Jag tror du förstår att jag inte kan kommentera detta utan jag får hänvisa dig till Oljeshejkerna Johnsson istället.

Skillingaryd.nu har både via telefon och mejl sökt Thomas Johnsson som driver Oljeshejkerna, samt Thomas Andersson som är chef för miljö- och byggförvaltningen. Men ingen av dem har återkommit.

Kommundirektören Annika Hedvall har också sökts, men hon har semester.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Nya förhandlingar i segdragna tvisten: ”Kan jag inte kommentera”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *