Nyheter

Nya Götafors skola fick bygglov

Nyheter Vid ett extrainsatt sammanträde hos miljö- och byggnämnden under fredagsmorgonen beviljades ett tidsbegränsat bygglov för den nya skolan i den södra delen av Vaggeryd.

I två plan kommer nya Götafors skola vara. Ritningar från nämndhandling

Ett tidsbegränsat bygglov till och med juli 2032 beviljades av politikern i miljö- och byggnämnden. 

– Beslutet vi tog under morgonen är att det blev ett tillfälligt bygglov för skolan, säger Magnus Dauhn (S) vice ordförande i miljö- och byggnämnden. 

Sökt byggnation avser uppförande av skolmoduler i två plan med matsal för en F–3-skola vid Källemo i Vaggeryd. Enligt gällande detaljplan gäller industriändamål för fastigheten. Sökt byggnation strider därför mot detaljplan genom att skolan placeras på industrimark och avvikelsen kan vara att skolverksamhet kan bli störande för omgivningen. 

I handlingarna står att kommunen har utrett lämpliga platser i södra delen av Vaggeryd som är trafiksäkra samt fångar upp södra Vaggeryds behov av skolplatser. Den aktuella platsen har bedömts vara den mest lämpliga med hänsyn till upptagningsområde samt trafiksäkerhet för barnen. Ett hyresavtal på tio år på aktuella skolmoduler gör att fastighetsenheten lämnat in en ansökan om ett tidsbegränsat bygglov för skolan. 

Götafors skola som har upptagningsområde i södra delen av Vaggeryd har inte möjlighet att inrymma fler elever. Hjortsjöskolans mellanstadie har fått utrymmas på grund av fuktproblem, skolmoduler har tillfälligt fått ersätta dess lokaler och Hjortsjöskolan har inte möjlighet att inrymma fler elever. 

Taggar

Dela


10 reaktioner på Nya Götafors skola fick bygglov

Jag tycker det är synd att majoriteten i Vaggeryds kommun anser att man inte har råd att bygga en egen kommunalt ägd skola i Götafors. Jag är samtidigt inte förvånad att våra kommunpolitiker inte har bättre ekonomiska kunskaper som pekar mot att det på sikt blir billigare att kommunen äger nya skolan.

Politisk framgångsrik konst handlar om prioriteringar och att våga att årligen göra en framåtriktad investeringsbudget istället för. Femklöverns ”strategiska” där enbart rubriken har ett värde som saknad i dess innehåll.

Alla samhällsengagerad kommuninvånare vet att nya gemensamma lokaler måste förses med solceller på taket och jag väntar med spänning att få se såna på nya skolbyggnaden i Götafors.

Så besviken på Vaggeryds kommun. Vi grannar fick 1,5 vecka på oss att skicka in synpunkter på bygget av skolan. Men innan sista dagen som de ville ha in våra synpunkter så har de redan tagit beslut om att bygga den ändå. Vi som bor nära har alltså ingenting att tycka till om detta. Varför bygga så kortsiktigt? Det finns bättre mark att bygga på än vid ett industriområde med en 70-väg brevid skolan. Så besviken…

Håller med Mamma att en stor del av kommunens budget skall gå till skolor och idrottsanläggningar för dagens ungdomar, men för den skull måste man tänka till.
Tycker det är tråkigt att barnen i Vaggeryd har så dålig standard på skolorna.
Skolorna i Skillingaryd håller en helt annan standard.
Nu får Skillingaryd en ny fin skola på Sörgårdsområdet med fin natur runt omkring medan man planerar för en modulskola för dyra pengar i ett industriområde.
Skolorna skall ligga där barnfamiljerna bor.
Till exempelvis ligger Slättens förskola på helt fel plats när man gör i ordning bostadsområde två kilometer därifrån.
Det visste man när man byggde Slättens förskola.

Hur tänket ni? Idioti på hög nivå.
Samhället växer vid Bondstorpsvägen. Där har ni en hel skog att bygga på. Ni väljer att ställa dit baracker på en liten yta? Gör om gör rätt.

”Trafiksäkerhet för barnen”. Den biten har ju kommunen misslyckats med totalt tidigare. Många röster har höjts för att få till lägre hastighet på Jönköpingsvägen och andra vägar där många barn går och cyklar till skolan utan att något hänt. Tvivlar starkt på att gubbväldet ändrar på sig.

Blir spännande att se trafikökningen på Boerydsgatan när alla barn skall hämtas och lämnas. Människan är en i alla fall varelse och tager alltid närmaste vägen. Hade varit mycket bättre att bygga vid Bondstorpsvägen där det bor mest barn.

Det är exakt hit som våra skattepengar ska gå, till barnen vår framtid- Eleverna och lärarna ska inte behöva arbeta mer i icke ändamålsenliga och undermåliga lokaler. Det här borde hänt för 15 år sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *