Nyheter

Nya Götafors skola presenterades

Nyheter Information om den nya skolan i Vaggeryd presenterades under kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste sammanträde. 

I april visade Gert Jonsson (M) var den nya skolan ska vara placerad i Vaggeryd. Arkivbild

Upphandlingen gäller hyrd byggnad för 200 stycken F–3 elever, där åtta enheter kommer att byggas ihop och kommer att vara utformad som Sörgårdsskolan F–3.

I skolan ska det också finnas personalutrymme, tillagningskök och matsal. Lokalerna gör det möjligt till utbyggnad, omdisponering och demontage samt att det ingår drift och skötsel/underhåll av lokalerna. I de planerade lokalerna är det inte tänkt att det ska vara idrotts- eller slöjdlokaler och det kommer inte att ingå internetuppkoppling, möbler, värme, el, lokalvård eller vatten och avlopp.

I upphandlingskraven finns information om att hyrestiden för skolbyggnaden ska vara 10 år med en option på ytterligare fem år. När upphandlingen görs ska vikten läggas på både pris- och kvalitetsmässig utvärdering. När hyrestiden är över, ska kostnaden för demontering och borttagande av moduler finnas med i avtalet.

– Ovan principer för upphandlingen ligger nu för verkställighet i kommunstyrelsens arbetsutskott, kommenterar Gert Jonsson (M).

Markarbeten ska påbörjas efter sommaren och när skolan finns på plats ska skolgården göras, vilket är beräknat till försommaren 2022.

Taggar

Dela


8 reaktioner på Nya Götafors skola presenterades

Märkligt att ideologi och privat ägande, går förre våra skattepengar. Mycket märkligt och fullständig obegripligt, att politikerna beslutar och påbörjar ett projekt, Utan att veta vad slutkostnaden kommer att bli. Fullständigt korkat beslut.

Enligt en artikel i DN är det mer lönsamt på sikt från kommuner att själva äga samhällsbyggnader. Dagens upplaga 28 maj. Om privata aktörer äger byggnaden och tomten är det svårt för kommunen som hyresgäst att göra anpassningar för verksamheten eller hitta plats för att bygga nytt.

Det här styret har så många misslyckanden och tabbar nu så det borde räcka nu. Då kommer den värsta tabben som detta är. Man måste ju anta att de som står bakom detta hyr sina egna boenden eftersom de tycker att det är bättre att hyra än att äga. Eller beror det på att de kört kommunen så i botten så att de inte har några val.

Spännande att vår ordförande i kommunstyrelsen står med händerna utsträckta som någon fotbollsspelare som avgjort VM-finalen. Vet inte om det är så mycket att fira att ni inte fått till skolan på så långt tid och att ni inte värnar om våra skattepengar utan bara kör på. Sedan bara en massa tillfälliga lösningar som på Hjortsjöskolan att man inte bygger ordentligt. Riv ner det gamla mellanstadiet och byggt nytt. För att klara de nya utmaningarna skolan står inför och bygg för vi är en växande kommun. Då behöver vi större lokaler.

Tragiskt skattepengarna rinner emellan fingrarna till privata sektorn. Skolor är enligt mig fundamentet i en kommun att äga/driva själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *