Nyheter

Nya köket i skolan pausas

Nyheter Projektet med om- och tillbyggnaden av köket i Hoks skola har pausats. Detta då man från politikens sida känner att man behöver ta ett helhetsgrepp om hur det kommer se ut i framtiden.

Foto: Per Bunnstad

Olof Sjöholm (C) är vice ordförande i tekniska nämnden:
– Beslut behöver tas i rätt ordning. Grundfrågan är ju till att börja med vad barn- och ungdomsnämnden kommer använda Hoks skola till i framtiden och det är efter det vi ska anpassa ett nytt kök.

Uppvärmningen av skolan har varit ett debattämne då det stundtals varit rejält kallt i lokalerna. Där är borrning efter bergvärme på gång och man inväntar tillstånd för detta.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Nya köket i skolan pausas

Äntligen kan eleverna få gå till skolan i vinter utan att behöva sitta med jackor på under lektionstid.

Men vad hände med de beslutade medel till Hoks skola som man kunde läsa om den 10 juni 2022?
https://skillingaryd.nu/nyheter/10-miljoner-till-skola-hok/ Där Gert beskriver dessa pengar ska användas till renoveringar av skolan och även till ett nytt kök.

När ska skattepengar satsas på landsbygden, betalar inte de också skatt?
Jag kan förstå att man ibland behöver göra omprioriteringar i budget. Men varför tas alltid dessa pengar från renovering av skolor på landsbygden till skolor/förskolor i Vaggeryd? Eller finns det en dold agenda om att damma av gamla lokalplaner för skolan och centralisera allt till de två större orterna i kommunen?

Detta är inte en omprioritering av budgeten, pengarna finns. Det som gör att projektet pausas är att det för närvarande saknas tillräckligt underlag för att avgöra vilket kök som kommer att behövas på platsen i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *