Nyheter

Nya kostchefen fick drömjobbet

Nyheter Från Jönköping kommer vår nya kostchef på barn- och utbildningsförvaltningen som är ute efter nya utmaningar och brinner för hälsosamma måltider i sin favoritmålgrupp – barnen…

Therese Lundell har fått drömjobbet

Therese Lundell kommer från Jönköping, utbildade sig till kostekonom i Umeå och har alltid varit intresserad av kost, hälsa och träning. Tidigare jobbade Therese som kostekonom i sin hemkommuns utbildningsförvaltning. Att hon sökte till tjänsten på barn- och utbildningsförvaltningen behövde hon inte fundera länge på.

– Jag var sugen på nya utmaningar och Vaggeryd är en kommun som satsar på bra måltider i skola och förskola och har kommit långt med det närproducerade och ekologiska. Att få fortsätta arbetet framåt och kunna påverka barnen till goda och sunda matvanor var något som lockade. Folkhälsan är ett oerhört viktigt uppdrag. Jag brinner verkligen för hälsosamma måltider, säger Therese när vi träffar henne i Skillingehus.

– Tjänsterna delades och nu finns en kostchef för äldreboende och en för skola och förskola. Jag är i min favoritgrupp där jag trivs allra bäst, att jobba med barn och måltider är ett roligt och utmanande jobb. Det är inte alltid lätt att få barnen att tycka om allting, det gäller att väcka barnens nyfikenhet utan tvång, berättar Therese.

– Barn tycker oftast om det de känner igen och äter det de tycker om. Forskning visar att barn kan lära sig att tycka om alla livsmedel om de serveras i rätt miljö. När de är små grundar vi, tillsammans med föräldrarna, barnens matvanor. Roligt ämne det här med mat och det kommer aldrig att stå still, menar Therese och har ett stort leende.

I två månader har hon haft tjänsten i kommunen och hon har redan hunnit med att besöka samtliga skolor och förskolor. Men fler besök är inplanerade då högsta prioritet är att ge alla förutsättningar till att göra ett bra jobb.

– Min vardag här på jobbet är att jag ska vara ute på skolorna och förskolorna mycket. Det är otroligt roligt med engagerade och nyfiken personal, det gör mig glad, menar Therese.

– Något jag kommer att jobba mycket med är måltiden som helhet där sex pusselbitar ingår; näringsrik, säker, hållbar, god, trivsam och integrerad ingår. Alla bitar är viktiga och det är roligt med samverkan mellan skola, förskola och kostverksamhet. Vi har kommit mycket långt här i Vaggeryds kommun men då det är ett ämne som rör sig hela tiden och förändras finns det alltid något att utveckla ändå, avslutar Therese.

Therese Lundell är nya kostchefen på barn- och utbildningsförvaltningen

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *