Nyheter

Nya lokaler för Navet

Nyheter Träffpunkten Navet har fått nya lokaler i Vaggeryd.

Navet är en träffpunkt för seniorer i Vaggeryds kommun. Hit är man välkommen för att träffa andra, vara med på aktiviteter eller bara sitta ner och prata en stund. Det finns två träffpunkter för seniorer i kommunen: en i Mejeriet i Skillingaryd och Navet som ligger på Östergatan i Vaggeryd. Navet har i dagarna flyttat in i nyrenoverade lokaler centralt i Vaggeryd efter att en tid ha haft provisoriska lokaler hos UC (Ung i centrum).

– Vi hoppas att människor bara kommer in, när man går och handlar till exempel kan man slinka in här och umgås en stund. Vi har också pratat om att starta en grupp bara för män för de är lite svårare att få hit, berätta Anita Jonsson, ansvarig på Navet.

– I Skillingaryd har vi redan dragit ihop en grupp med män som startar efter nyår. Nio män är anmälda hitintills. Det ska bli jätteroligt, berättar Maria Jigåker som är ansvarig för träffpunkten i Mejeriet i Skillingaryd.

– Vi försöker att skapa aktivitet. Bingo är väldigt populärt och vi har en minigolfbana här inne. Skaparverkstad är något som vi försöker med, vi får se om det blir populärt. Att pyssla och skapa med händerna kan vara roligt. Annars försöker vi få seniorerna att själva bestämma vad vi ska syssla med.

– Det finns många planer för framtiden. Kommunens nye hälsoledare Jerry Karlsson hoppas vi att vi kan bjuda in till en träff som kan handla om hälsa och träning. Vi kommer också att samarbeta med biblioteket kanske med en tipspromenad eller liknande.

Vid en smygtitt genom fönstret kunde man se det här. Det ser mysigt ut.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *