Nyheter

Nya Mejeritomten blir unik

Nyheter Ikväll har det varit informationsmöte om kommande byggnationer vid så kallade Mejeritomten i Skillingaryd. Många, merparten äldre, hade kommit för att se hur framtida planer såg ut. Del 1.

När dörren öppnades hade kö bildats utanför  [1/7]

Många ville höra om nya trygghetsboendet och lägenheterna  [2/7]

Över 100 personer kom  [3/7]

Gert Jonsson (M) och Stig-Göran Hultsbo (MP), och ordförande i VSBO, inledde träffen  [4/7]

"Var ska jag bo när huset är sålt?"  [5/7]

Teatersalongen fylldes nästan...  [6/7]

...för att lyssna vad politiker och tjänstemän hade att säga om nya bygget i Skillingaryd  [7/7]

Strax innan insläpp hade många samlats för att diskutera kvällens stora händelse. ”Vi måste ha någonstans att ta vägen när vi säljer huset”, ”Byggandet i Skillingaryd är katastrofalt, så det här är väldigt välkommet”, ”Ska vi bo i tält när vi sålt huset”, ”Var ska jag ta vägen när jag inte orkar ha mitt hus kvar”. Synpunkterna var många och snart skulle de flesta få svar på sina frågor.

”Här ger vi plats för att göra skillnad” var första bilden som mötte de över hundratalet åhörarna i Skillingehus under kvällen. Kommunalrådet Gert Jonsson (M) och Stig-Göran Hultsbo (MP), och ordförande i VSBO, hälsade alla välkomna först och främst.

– Det är viktigt att bo bra när man blir äldre. Vi har varit i Ljungby och tittat på deras trygghetsboende. Detta har varit inspiration för oss här i vår kommun. Det tar lite tid med framför allt detaljplanen och sedan är det en politisk process. Men vi politiker har beslutat om en ram, det var ett bra kommunstyrelsebeslut, då vi även beslutade av VSBO, kommunala bostadsbolaget, ska bygga två hyreshus, säger Gert Jonsson (M).

– Vi har skapat ett bra samarbete och det är extra roligt att kunna presentera en så stor byggnation här i Skillingaryd. Det här har tagits i full enighet och vi har fått full uppbackning av ägaren, kommunstyrelsen, och det här är en sak vi ska göra tillsammans, säger Stig-Göran Hultsbo.

– Vi har tjänstemän som jobbar med detta, det ska ritas, skissas, projekteras för att det ska bli så bra som möjligt. Det här blir unikt, det här är framtidens boende, säger Gert Jonsson (M).

– Jag har snart varit här i ett år så jag har följt Mejeritomten. Det här är en bra mötesplats för de äldre för att träffas, äta tillsammans och umgås, börjar Annika Hedvall, kommundirektör, berätta.

– Vi har ett bra läge, vår kommun växer mer än någonsin. Vi har vuxit hela tiden men de senaste åren har befolkningen ökat markant. Vi ligger långt före våra prognoser. Det är bra att ha tillväxt. Men det är också en utmaning. Vi ser att behoven är stora av framför allt förskola, skola samt behov av ett alternativ till våra äldre. De som flyttar hit är oftast barnfamilj. Vi har en stor efterfrågan på hus. Vi behöver ha goda alternativ. Vi har en jämn åldersfördelning och en god spridning, avslutar Annika.

Torbjörn Isaksson, fastighetschef, tar vid informationsmötet, se kommande del 2.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *