Nyheter

Nya program på Fenix kan bli verklighet

Nyheter Bygg- och anläggning kan bli det nya lärlingsprogrammet på gymnasiet i Vaggeryd.

Bygg- och anläggningsprogrammet kanske blir verklighet på Fenix?

Stina Nordström jobbar som projektledare på barn- och utbildningsförvaltningen i Vaggeryds kommun. Hon har nu fått en prioriterad fråga på sitt bord.

– Vi ska se över om vi kan och ska utöka Fenix med nya yrkesprogram. Vi har precis börjat, så ingenting är klart ännu. I första skedet ska jag ut till niornas föräldrarmöten för att kolla av intresset. Nästa vecka kommer vi att bjuda in företagare för att diskutera frågan. På ett lärlingsprogram kan man läsa skolförlagt halva tiden och halva tiden är man ute på företagen och lär sig praktiskt, säger Stina Nordström.

– Utredningen är bara startad men jag kommer att jobba med detta här nu under hösten, sedan väntar ett politiskt beslut i frågan, avslutar Stina.

I första hand tittar förvaltningen på bygg- och anläggningsprogrammet. Av niorna som började gymnasiet i höst har 12 elever från kommunen valt detta program i Jönköping eller Värnamo. En elev per år kostar i Jönköping 115 297 kronor och en elev i Värnamo kostar kommunen 111 520 kronor per år. 

Övriga program som inte finns i Vaggeryd; Fordonsprogrammet har åtta elever fått söka till andra orter, till naturbruksprogrammet kom nio av kommunens elever in, fem elever till restaurang och livsmedel medan en av kommunens elever valde VVS och fastighetsprogrammet.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *