Nyheter

Nya skolan byggs inte

Nyheter Skolans lokalplan blev återremitterad under kommunfullmäktige i måndags. Nu har barn- och utbildningsnämnden lämnat ett nytt förslag hur de vill se skolans framtid i Vaggeryd.

Söder om Bondstorpsvägen skulle nya skolan byggas. Nu är planerna ändrade.

Tanken som fanns i lokalplanen, och i budgetarbetet, var att en ny F – 6 skola skulle byggas söder om Bondstorpsvägen i Vaggeryd för miljoner. Men nu har det ändrats och ett nytt förslag har lämnats av barn- och utbildningsnämndens senaste sammanträde.

– När kommunstyrelsen ämnar använda kommunal mark, som ligger söder om Bondstorpsvägen, så hamnar den nya skolan lite väl långt bort. Hur ser det på bostadsområdet om 15 år, var är barnen då? För framtidens skull har vi nu lämnat ett nytt förslag och det är att Götafors skola blir en renodlad F – 3 skola. Där finns idag fyra lektionssalar och det behövs åtta stycken. Förskolans två avdelningar, som idag ryms i Götafors, flyttas rakt över vägen till Slättens förskola istället där det även finns utbyggnadsmöjligheter, säger Jenny Larsen (KD) barn- och utbildningsnämndens ordförande.

För att inte barnen ska hamna för ”långt bort från centrum” planeras nu ytterligare ett ny skola och det har nu lämnats ett nytt förslag.

– Kommunen äger nu, det vi kallar, Fridhem och där önskar vi bygga en tvåparalellig F – 3 skola och låter därmed Hjortsjöskolan vara 4 – 9 skola. Vi kommer att presentera det här förslaget för budgetberedningen med vår nya tilltänkta inriktning och river upp det gamla förslaget. Budgeten kommer att tas i november och därefter blir det beslut, förhoppningsvis, i början på nästa år, avslutar Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Nya skolan byggs inte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *