Nyheter

Nya skolrestaurangen invigdes

Nyheter Närmare fyra månader försenad, men under morgonen var det dags. Nya tilltagningsköket och restaurangen vid Sörgårdsskolan i Skillingaryd invigdes av eleverna.

Förväntansfulla elever utanför Sörgårdsskolans nya restaurang  [1/11]

Anna Roos höll ett enkelt invigningstal och hälsade alla elever välkomna  [2/11]

Lilja och Harry ska strax klippa bandet  [3/11]

Det var lite bekymmer och Lilja och Harry behövde lite hjälp  [4/11]

Man ser in till köket från nya restaurangen  [5/11]

Sofia Persson och Anna Roos, är två kockar som idag var mycket nöjda  [6/11]

Nya kökschefen, Eva Blomqvist från Taberg, har bara jobbat i två veckor. "Vilken bra start det blev med ett nytt kök. Det här kommer att bli mycket bra"  [7/11]

Frukost serveras strax  [8/11]

En del av inredningen har anlänt  [9/11]

Elever gick runt och kikade hur det såg ut  [10/11]

Innan man lämnar restaurangen lämnas disken  [11/11]

Matrådet på Sörgårdsskolan i Skillingaryd, vilket består av två elever i varje klass och kockarna Anna Roos och Sofia Persson, kan nu påverka att nya skolrestaurangen lagar den bästa maten. Från ett tidigare mottagningskök på skolan till ett tillagningskök som invigdes idag, några månader försenat, men bra blev det.

– Råvaruinköpen är detsamma för alla skolor, men nu kommer vi att laga maten från grunden här på skolan. Idag är frukosten den första måltiden som serveras. Känns fantastiskt roligt idag, säger kockarna Anna och Sofia.

Barnen klippte bandet utanför, med vissa svårigheter då saxen var lite trög, men när det var gjort rusade barnen in för att se hur allt såg ut. Ballonger hängde överallt och köket är verkligen mycket fint. 206 elever ska nu serveras mellanmål, frukost och lunch i de nya lokalerna. Under byggnadstiden har mellanmål och frukost serverats i klassrummet och vid lunchen har eleverna gått till äldreboende Sörgårdens matsal, där nu åter lugnet lägger sig.

– Vi ger barnen möjlighet att hjälpa till också. Stora fönster in till köket finns där man kan titta på vad som görs och att lämna disken på rätt ställe ordnar barnen själva. Idag serveras soppa, men imorgon är det julbord på matsedeln, så då provar vi alla nya maskiner i köket, säger Anna Roos.

Vid nya skolrestaurangen kommer tre kockar och en person som ska ansvara för disken jobba. Nya kökschefen från Taberg, Eva Blomqvist, fanns på på plats under invigningen såklart, men hon kommer, förutom Sörgårdsskolan även jobba på övriga skolkök inom Skillingarydsområdet.

Taggar

Dela


1 reaktion på Nya skolrestaurangen invigdes

Undrar varför våra äldre går till sin matsal medan barnen går på restaurang?
Borde det inte vara tvärtom? De äldre intar ju alla måltider på hemmet.

Det är väl lunch barnen ska äta i skolan, middag hemma, inkl frukost hemma i lugn och ro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *