Nyheter

Nya tankar kring turistbyråns framtid

Nya tankar kring turistbyråns framtid

Nyheter Kan turistbyrån flyttas till Miliseums närhet? Tanken har väckts.

Det visar kanslichef Torbjörn Åkerblads summering av turiståret 2016.
Kommunen undersökte under våren den möjligheten. Tanken var att i samverkan mellan Bissefällarn-utställningen, en lokalt förankrad utställning kring möbler och design samt Miliseum inordna turistbyrån i detta grannskap.
Detta skulle kunna öppna för evenemang baserade på samverkan mellan näringsliv och föreningsliv. Men tankarna har skjutits på framtiden eftersom lokalfrågorna inte är lösta.
– Denna möjlighet kan förslagsvis utredas igen i framtiden om intresse finns, men för att säkra kommande turistsäsonger avser kommunen att teckna avtal för fortsatt samverkan i Skillingaryd Design Centers lokaler, skriver kanslichef Torbjörn Åkerblad.
Det anses finnas stora fördelar med att turistbyrån är samlokaliserad med Skillingaryds Design Center genom det mycket attraktiva och strategiska läget. De nya ägarna till Skillingaryds Design Center är dessutom positiva till fortsatt samverkan.
– En tanke är att behålla den gröna turistbyråskylten året om liksom tidigare. Detta förutsätter att de nya innehavarna utbildas för att kunna ge tips och information i turismfrågor, något de är positiva till, tillägger Åkerblad.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *