Nyheter

Nya trafikföreskrifter i kommunen

Nyheter Tekniska utskottet behandlade parkeringstider i Vaggeryd

Vid mötet med tekniska utskottet diskuterades ett antal trafikfrågor som beslutades att föras in i de lokala trafikföreskrifterna. Det handlar om centrala Vaggeryd och gäller parkeringstider på Viktoriagatan och Östergatan samt införande av gångfartsområde på Östergatan.

Samtliga föreskrifter träder i kraft den sjätte juni 2018.

På markerade parkeringsplatser på Viktoriagatan, mellan Stationsgatan och Östergatan, får fordon parkeras under högst 1 timme i följd vardagar mellan klockan 8-19 och dag före sön- helgdag 8-15.

Viktoriagatan

På markerade parkeringsplatser på Östergatan, mellan Viktoriagatan och Linnégatan, får fordon parkeras under högst 1 timme i följd vardagar mellan klockan 8-19 och dag före sön- helgdag 8-15. Östergatan ska dessutom vara gångfartsområde mellan Viktoriagatan och Linnégatan.

Östergatan

Taggar

3 reaktioner på Nya trafikföreskrifter i kommunen

Imponerande
Politiken tog beslutet i mitten av juni förra året och det tog drygt 11 månader att verkställa ärenedet för tjänstemannakåren för ett så enkelt o framförallt efterlängtat av samhällsinnevånarna.

En timme…

Då hinner man absolut inte göra ett besök hos frissan och ta en fika eller handla samtidigt….

Vad hände med 2 timmarsförslaget 😯👿

Fråga PO verkar som de på landsbygden bestämmer hur vi ska parkera i samhällena och att vi ska springa för bilarna på gångfartsgatorna där hastigheten bör vara ca:6-7km i tim.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *