Nyheter

Nybyggnation vid Slätthultet

Nyheter Sex nya enbostadshus mellan Slätthultet och Bäckaskog, väster om Skillingaryd, fick i veckan klartecken från miljö- och byggnämnden.

Klartecken för byggnation. Arkivbild

I november 2021 lämnades ett negativt förhandsbesked för tio enbostadshus inom fastigheten. Översiktsplanen anger grönplan för Skillingaryd öster om skogsvägen och bostadshusen placeras i anslutning till friluftsområdet Grönelund. 

Några dagar senare inkom en ny ansökan om nio bostadshus, som senare drogs tillbaka men grannehöranden till denna ansökan användes vid den nya ansökan som avser den nya ansökan som gäller sex enbostadshus. 

Sju grannar hade inga synpunkter på ansökan och en granne tyckte att tillgängligheten till Smålandsleden kommer att begränsas om fastigheter placeras för nära denna led samt att den redan hårt trafikerade vägen får ytterligare belastning. Skillingaryds frisksportklubb har inga synpunkter att lämna på byggnationen. 

– Sökande har fått ett grönt förhandsbesked på de sex enbostadshus som senaste ansökan gäller. Fem av husen ligger på västra sidan om enskilda vägen och ett av dem på samma sida, och strax intill, som elljusspåret vid Grönelund, säger Peter Sjöberg (M) ordförande i miljö- och byggnämnden. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Nybyggnation vid Slätthultet

Äntligen börjar det hända något i Skillingaryd med tanke på alla logistiklager som etablerar sig i Skillingaryd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *