Nyheter

Nyckelpigans förskola: Mindre renovering görs men ska vara klart enligt plan

Nyheter Vid tekniska nämndens sammanträde var tilldelningen av renovering av förskolan i Vaggeryd med – fast bara som informationsärende. Barnen på förskolan är tillfälligt flyttade till gamla Götafors skola och på barn- och utbildningsnämnden informerades att det att renoveringsarbetet inte ännu kommit igång...

Nyckelpigans barn är flyttade söderut och till Götafors skola gamla lokaler och när kommer de att flytta tillbaka till nyrenoverad Nyckelpiga?

Per-Erik Lorentzon, förvaltningschef på barn- och utbildning svarar: 

– Vi räknar med att det blir återflytt enligt plan. Renoveringsarbetet var från början att byta ventilation. Vi hade velat göra ytterligare justeringar bland annat vid entréerna men vi insåg att det inte fanns pengar till det. Så just nu justeras upphandlingsunderlaget. Barnen flyttade till annan lokal för att man skulle kunna göra prover i lokalen. Vi har inte tagit in små barn under en tid så det var två avdelningar, 28 barn, som flyttade ut ur lokalerna tidigare i år. 

– Det är mindre, än vad som tidigare planerats, som ska renoveras och vi räknar med att tidsplanen ska hålla ändå, menar Lorentzon och på frågan vad man hade för kassa till renoveringen svarar Per-Erik; ”5 miljoner”. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *