Nyheter

”Nyinflyttade har förväntningar”

Nyheter Vid kommunstyrelsens arbetsutskott återfanns tankar och många utmaningar för politikerna; ekonomi, den stora inflyttningen, inköp av viktig mark och förväntningarna från nya kommuninvånare.

Det ser ut att blivit ett bra år ändå trots pandemin

Stora och komplexa frågor som ger politikerna utmaningar. Kommunen växer och så även förväntningarna.

Kenth Williamsson (S) berättar mer:

– Det är fantastiskt roligt att människor från andra kommuner vill flytta hit till oss och vara en del i samhället. Men det finns också förväntningar på vår kommun: att vi har bra skolor och äldreomsorg. Det lägger lite sordi när det blir förändringar i budgetarbetet som kanske inte blir så positiva, så man kan väl säga att det är lite upp och ner. Det är fantastiskt och vi är glada åt utvecklingen som finns i kommunen.

– Snart stänger vi böckerna för 2020 och det ser lättare ut ur ekonomisk synpunkt. När vi framöver kommer att summera 2020 har vi landat väldigt bra, trots alla utmaningar vi har haft under året. Vi diskuterade strategiska markförvärv under sammanträdet och vi försöker komma vidare i bland annat Fenix 2-ärendet. Mer kan jag inte säga i nuläget, kommenterar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Fotnot: Några strategiska markförvärv och även vad våra nya invånare förväntar sig av de styrande politikerna återkommer tidningen med framöver…

Taggar

Dela


4 reaktioner på ”Nyinflyttade har förväntningar”

Med tanke på den utveckling som sker i kommunen så är det rimligt att man har förväntningar. Oavsett om man är född eller inflyttad här. Samhället får inte stagnera utan måste möta invånarnas behov av service och olika verksamheter.

Även vi som bor här har förväntningar på de styrande i kommunen, men avgifterna blir bara högre. Tänk på soptömningen. När man inte kan höja skatten blir avgifterna högre är det ingen som gnäller.

Så är det ju det vore rättvisare om skatten höjdes.
Nu får villaägarna stå för det mesta.
Sedan kan de slå sig för brösten.
Vi höjer inte skatten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *