Nyheter

Nystart för miljörådet

Nyheter Miljörådet i Vaggeryds kommun har bytt huvudman och planerar nu för sin nystart

Lina Larsson, Anna Karin Slunge och Thomas Axelsson

Från och med innevarande mandatperiod har miljörådets verksamhet hamnat under kommunstyrelsen istället för miljö- och byggnämnden som tidigare. Det är tre politiker som ingår i rådet och har kommunens miljöstrateg som tjänstemannakraft. Syftet är att det ska bi mera rätt eftersom det är kommunstyrelsen som hanterar strategiska milj- och klimatfrågor och hanterar eventuella projektkostnader.

– Det här känns mera rätt, säger Thomas Axelsson (KD) som är ordförande i miljörådet. Övriga politiker är Anna Karin Slunge (S) och Peter Sjöberg (M). Till sin hjälp har de Lina Larsson som är kommunens miljöstrateg.

Miljörådet kommer att ha sitt första möte den 21 maj och har för avsikt att etablera dialog med föreningsliv och andra organisationer som arbetar med miljö- och naturfrågor. Som exempel nämner rådet LRF, jaktorganisationer, Friskvårdarna och VSOK.

Dessutom ska de hålla sig informerade om pågående projekt som vandringsled runt Fågelforsdammen, vattennära mötesplatser men även arbete med våtmarker.

De ser alla en större möjlighet att lyfta dessa frågor när de ligger organisatoriskt under kommunstyrelsen.

Taggar

Dela


1 reaktion på Nystart för miljörådet

Nu hoppas vi i VSOK att miljörådet ser till att stängslet kring Höga Bränna i Vaggeryd äntligen försvinner och att vaggerydsborna därmed får tillgång till fem hektar strövområde som de är utestängda från.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *