Nyheter

Nystart för pangstafetten

Nyheter Den traditionsenliga pangstafetten kommer i år förnyas med en skördefest i Skillingaryds centrum. "Det blir en nystart", säger Rikard Andersson från Skillingaryds frisksportklubben.

Foto: Mari Skillmark

– Pangstafetten har alltid varit en tradition men nu har det varit en pandemi och diverse händelser som gjort att vi inte kunnat genomföra loppet så i år blir det en nystart, säger Rikard Andersson från Skillingaryds frisksportklubben.

– Vi som förening vill att pangstafetten ska uppmuntra ungdomar, skolklasser och övriga personer som vill springa men det nya i år är också att på torget där alla föräldrar och släktingar står så kommer butikerna vara öppna och lokalproducerade produkter kommer finnas tillgängliga att köpa.

– Det är ett samarbete med Skillingaryds Handel & Service, samt butikerna i centrum. Vi ville att det skulle hända lite i centrum och en skördefest ligger ju dessutom rätt i tiden så medan vi sköter själva stafetten så sköter Handel & Service med Mari i spetsen allt som sker på torget. 

– Vi från Handel & Service har bjudit in hemmaodlare, hantverkare och andra lokala människor som vill sälja. Exempelvis kommer Thomas Sjöberg stå och grilla hamburgare, sedan har vi äggodlare, lite honung och några som har sytt mössor, säger Mari Skillmark.

– Det är en helt ny grej för oss och vi vill få lite fart på Skillingaryd och få ut borna till centrum. Vi hade ju något liknande tillsammans med intresseföreningen i våras och då fick vi ju kasta ut de sista men man vet aldrig, vädret styr ju lite med men vi hoppas att folk kommer ut och tittar förbi, menar Mari.

– Vi är spända och förväntansfulla inför fredagen. Vi hoppas och tror på ett bra arrangemang och vi vill dessutom tacka Vaggeryds kommun för diverse hjälp de har ställt upp med, avslutar Rikard.

Text: Linn Törnberg

Taggar

Dela


Läs mer

Bildextra: Skördefest och uppvärmning inför stafett

2 reaktioner på Nystart för pangstafetten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *