Nyheter

Nystartad företagarförening: Vi ska skapa kontaktytor och nätverka

Nyheter Efter omorganisation och nedläggning av kommunens kommanditbolag bestämde sig företagarna för att starta föreningen ”Business Vaggeryd”…

Marc Lithman välkomnar frukostmötet i mars

Efter pandemin startade föreningen och en ordentlig stämma gjordes i höstas där man hade ett formellt årsmöte. I styrelsen sitter sex stycken personer med företagsanknytning och företagsmedlemmar fylls på kontinuerligt. 

Föreningsordförande Thomas Wilson berättar:
Vi fortsätter med de uppskattade frukostmöten och vi planerar att arrangera fyra stycken per år. 

Jonas Ireklint ledamot i Business Vaggeryd:
– Vi försöker vara breda där vi hittar intressanta platser för frukostmöten. Kommunen har vuxit på logistiksidan, stora som små, och vi vill nätverka med varandra. Vi är en viktig länk mellan politiken och näringslivet där vi fångar upp frågor som är viktiga. Vi har en del spännande möten framöver som ska främja gemenskapen, arrangera föreläsningar och nätverka. Vikten av att nätverka är otroligt viktigt. Vi ska jobba tillsammans med skola, bostadsbyggnation och se över de behov som finns. Vi kommer skapa luft i frukostmöten så det ska finnas god tid att nätverka. Vi vill att vi ska samarbeta mera och ha affärer mellan oss och därför är träffar ute på företagen viktiga. 

Tomas Wilson fortsätter:
– Företagen som rekryterar får i dag förlita sig på att pendling in till kommunen. Viktigt att vi kan bo och leva i kommunen och det handlar såklart om skatteunderlag, handeln är beroende av att arbetstagaren inte bara jobbar i kommunen utan också bor här. Ingen särskild aktör löser detta ensam utan här gäller det att vi samverkar. 

Från vänster: Thomas Wilson, Marc Lithman och Jonas Ireklint

Nystartade föreningen för näringslivet i Vaggeryds kommun strävar efter ett företagsklimat där vi både kan utmana varandra och dela med oss till varandra. 

– Vi vill ha ett inkluderande näringsliv utan begränsningar för samverkan oavsett bransch, menar Jonas och Thomas och fortsätter: 

– Under året är fyra frukostmöten planerade och först ut i mars månad är Hakarps Equipment som är nordens största anläggning för påbyggnader till lastbilar med mera. Vi får träffa Marc Lithman i hans nybyggda anläggning precis intill E4:an vid trafikplats Vaggeryd norra. Kristian Möller, affärsutvecklare på Svenska Elkedjan AB kommer också att föreläsa om smart energi, vilket är ett mycket aktuellt ämne. Som om inte det vore nog så får man avnjuta en god frukost och möjligheten att nätverket. Efter frukostmötet kommer de som vill ha möjlighet att kika runt i lokalerna hos värdföretaget. Vi tror på ett stort intresse för frukostmötet på Hakarps så det gäller ”först till kvarn”, summerar Tomas och Jonas i den nystartade företagarföreningen ”Business Vaggeryd”. 

Fotnot: Frukostmöten arrangeras tillsammans med Arbetsmarknadsenheten och Vaggeryds kommuns näringslivsråd. 

"Vi invigde våra lokaler i april 2023"  [1/5]

  [2/5]

Hakarps Equipment blev 2023:års pristagare för kommunens arkitektur- och byggnadsvårdspris  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Taggar

Dela


Läs mer

Näringslivsbolaget avvecklas
Sorgligt beslut med framtidsvision
Historisk exposé av Vaggeryds Näringslivsråd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *