Nyheter

Nytt åldringsbrott i Vaggeryd

Nyheter Polisen har under eftermiddagen fått in ytterligare en anmälan där en äldre kvinna har drabbats av stöld av kontanter.

Det ska ha skett i samband med ett besök av en kvinna som sade sig komma från kommunen för att ge vård.

– Detta hände Storgatan i Vaggeryd vid 14.30 i dag. Eventuellt ska två okända kvinnor ha tagit sig in i lägenheten. Den ena beskrivs som mörkhårig, uppger Björn Öberg som är presstalesman hos polisen.

En av våra läsare berättar:
– En kortväxt mullig kvinna som inte kunde svenska, med mörkt hår, gick in och masserade mormor. Troligtvis var det någon annan som tog hennes pengar ur handväskan utan att mormor såg något. Det enda mormor förstod av vad hon sa, var ”kommunen” och ”massage”. Hon smörjde in mormors rygg med någon stark salva. Så hon försökte alltså lura att hon var från kommunen.

Polisen är intresserad av iakttagelser som kan sättas i samband med stölden. Den som har information bör ringa 114 14, eller använda polisens tipsformulär:

Sedan i fredags har polisen tagit emot anmälningar om stölder med liknande tillvägagångssätt från flera orter i Jönköpings län. Polisen är angelägen om att information om dessa brott sprids i förebyggande syfte för att fler oskyldiga äldre personer inte ska drabbas.

Råd hur man kan skydda sig mot denna typ av brott

Taggar

Dela


1 reaktion på Nytt åldringsbrott i Vaggeryd

Här på Hjortsjövägen kom så sent som kl. 23:00 ungdomar mellan 12- till 15-årsåldern för att kasta ägg på våra fönster.
Polis behövs här.
Tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *