Nyheter

Nytt arrendeavtal skrevs för koloniförening

Nyheter Lundbyholms koloniförening och Vaggeryds kommun har gjort klart ett nytt arrendekontrakt.

Tekniska nämndens ordförande Jerry Karlsson (L) berättar mer;

– Det är kommunens enda koloniförening och ligger strax utanför Vaggeryd mot Svenarum. Vi förlänger kontraktet gällande marken. Vi ska kika på stadgarna i föreningen och hur de jobbar så att vi är beredda om det finns någon annan som kan tänka sig att starta upp en förening på annan plats i kommunen, menar Jerry.

Arrendeavgiften är en fast avgift på strax över 2 000 kronor om året. Tidigare var avgiften rörlig och koloniföreningen önskade en fast avgift, vilket det nu beslutats om i tekniska nämnden. 

Föreningens åtagande är bland annat att ombesörja och bekosta underhållet av samtliga vattenledningar inom området samt bekosta underhållet av samtliga befintliga gemensamma anläggningar, bortforsling och renhållning gällande trädgårdsavfall, upprätta ordningsregler för området. Föreningen får inte upplåta en lott till en person, som ej är medlem av föreningen eller som innehar nyttjanderätt på annan kolonilott eller som vid nyttjanderättskontraktets upprättade ej har fast bostad i kommunen. Området ska vara i städat och vårdat skick och föreningen ska följa utfärda bestämmelse från miljö- och byggnämnd.

Arrendeavtalet som nu är påskrivit gäller ett år i taget. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *