Nyheter

Nytt bekräftat coronafall i länet

Nyheter Ytterligare en person i Jönköpings län har bekräftats vara smittad av det nya coronaviruset. Den här gången handlar det om en man i 50-årsåldern från Jönköpings län som återvänt till Sverige efter besök i norra Italien.

Mannen återvände till Sverige den 24 februari, insjuknade den 25 februari och kontaktade då infektionskliniken i Jönköping, där han provtogs den 26 februari.

– Han återvände sedan hem, med uppmaningen att hålla sig hemma isolerad i väntan på provsvar. Han hade, och har fortfarande, milda symptom , säger smittskyddsläkare Malin Bengnér.

Fredag eftermiddag 28 februari kom svaret från Folkhälsomyndigheten som visade att mannan var smittad av coronavirus och utvecklat sjukdomen covid-19.

”Arbetar med smittspårning”

– Han vårdas nu på infektionskliniken medan vi arbetar med smittspårning där vi kartlägger alla hans kontakter. Vi tror dock att han haft mycket få kontakter, även under resan hem till Sverige, säger Malin Bengnér.

”Beredda på enstaka fall”

– Detta fall  har ingen koppling till vårt första fall i januari. Det var inte oväntat att vi skulle se ytterligare enstaka fall som smittats utomlands. Det har vi varit beredda på, säger Malin Bengnér.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *