Nyheter

Nytt damlag på gång: ”Vill ha så många som möjligt”

Nyheter Det finns två seniorlag i fotboll för damer i kommunen. Skillingaryds IS och Waggeryds IK. Men nu tyder mycket på att Månsarps IF kommer starta upp ett a-lag igen efter 21 år.

Genrebild. Foto: Henrik Skoglund

2002 var senaste gången Månsarps IF hade ett eget seniorlag för damer. Johan Albrektsson, Mikael Enell och Mattias Protiwa är tränare för klubbens F-08-lag och nu känner man att det finns förutsättningar att starta igång ett a-lag igen.
– Jag, Mikael och Mattias har tränat det här laget så pass länge och de har kommit till den åldern nu att det måste börja hända någonting. Det är egentligen den största anledningen. Men sedan har vi pratat om att ha ett damlag i framtiden sedan de här tjejerna började träna. Jag tror de var fem år då. Redan där fanns det en liten dröm, för det fanns inget damlag i klubben, berättar Johan Albrektsson.

”Få klubben ännu mer levande”

På söndag har de informationsmöte i klubbstugan på Månsarps IP där de som är intresserade av att vara med kan delta. När tidningen är på plats under tisdagskvällen så har ett 20-tal visat intresse.
– Målsättningen är att vi ska få in så många spelare som möjligt. Sedan om de är 15 eller 45, det har ingen som helst betydelse. Tidigare erfarenheter eller kunskaper spelar heller ingen roll. Kan vi få ett damlag så kommer vi få klubben ännu mer levande, berättar Johan Albrektsson och fortsätter:
– Vi har ett helt område här i Månsarp med nybyggda bostäder. Jag har dålig koll på vilka som har flyttat in, det kanske är fotbollsspelare som kanske känner att det hade varit kul att spela någonstans.

Orten Månsarp sträcker sig en bit in i Vaggeryds kommun. Exempelvis är Bondstorp ett naturligt upptagningsområde för klubben.
– Vi tittar brett. Det kan finnas tjejer i Vaggeryd, Skillingaryd eller Hook som är sugna på att börja igen. Då är de välkomna.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *