Nyheter

Nytt försäljningsrekord!

Nyheter Majblommans försäljning i Vaggeryd blev rekordhög

Arkivfoto från 11 april. Majblommeförsäljningen är i full gång på Ritz i Vaggeryd

I år gav insamlingen till Majblomman cirka 150 600 kronor. Det är återigen en ökning, denna gång med drygt 13 000 kronor. Det innebär att vi har sålt blommor för 18,51 kronor per invånare i kommunens norra del (uppgifter ur Vaggeryds kommuns årsredovisning 2019).

I år deltog 130 elever från Hjortsjöskolan år 3 – 5, Östras, Byarums, Hoks och Bondstorps skolor. I år fanns det möjlighet att betala med Swish vilket cirka 70% av köparna utnyttjade. Det blir på så sätt en säkrare insamling för eleverna.

En annan nyhet i år var att Ritz konditori bakade majblommekakor och bakelser och skänkte en viss summa/kaka till Majblommans lokalförening i Vaggeryd.

Vi vill tacka alla engagerade och flitiga elever som sålde så mycket blommor. Dessutom vill vi skänka en tacksamhetens tanke till lärarna som stöttar eleverna under insamlingen. Utan dem är det inte möjligt att genomföra insamlingen.

De bäst säljande eleverna premierades även i år med en biobiljett. Den elev som sålde bäst i år sålde för 5 060 kronor och fick förutom biobiljett även ett bokpresentkort.

Lokalföreningen får behålla 40% av insamlade pengar och för vår del blir det cirka 58 000 kronor som vi kan dela ut till barn i Vaggeryd med omnejd som söker bidrag hos oss. Antalet ansökningar ökar för varje år. Senaste året har vi fått in 20 ansökningar.

Eleverna själva får behålla 10% av försäljningssumman. Vi delar också ut 10% till klasserna som deltog i försäljningen som används till rastaktiviteter och fritidsverksamhet.

Resten av de insamlade pengarna går till Majblommans riksförbund. Majblomman hjälper barn på flera sätt året runt för att lindra effekten av barnfattigdom och ekonomisk utsatthet. Det sker genom direkta bidrag till enskilda barn, extra tillskott till skolor och föreningar, opinionsbildning, folkbildning och forskning.

Majblommans lokalförening i Vaggeryd
Ann-Christine Vilsson
Ordförande

Fotnot; Pressmeddelande från Majblommans lokalförening i Vaggeryd

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *