Nyheter

Nytt förslag på trafikförändring i centrum

Nyheter Motionen från (SD) gick tillbaka till tekniska nämnden igen för att försöka få till ett billigare kostnadsförslag. Nu har frågan återigen diskuterats och en enklare variant har presenterats

Från kommunens handlingar

– Vi har gjort ett nytt förslag och det handlar om gupp och passage på Storgatan intill Karlavägen. Vi lämnar nu tillbaka förslaget till kommunfullmäktige och söker medfinansering hos Trafikverket under nästa år för utförande 2022, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Det var Jan Sjögren (SD) som lämnade in motionen där man önskade att förändra trafiksituationen i centrala Vaggeryd. Ett förslag var att man utökade gångfartsområde, som redan finns på Järnvägsgatan för att säkra upp gångtrafiken på Storgatan. Tekniska nämnden yttrade sig i oktober och föreslog avslag på motionen med hänvisning till att pengar saknades. Kommunstyrelsen beslutade i februari att återremittera motionen till tekniska nämnden för att komplettera kostnadskalkyl och förutsättningar för åtgärden. Tekniska nämnden svarade i mars att kostnaden skulle hamna på 1,8 miljoner kronor. Kommunstyrelsen svarade i sin tur i juni att tekniska nämnden får återkomma om det går att genomföra trafiksäkerheten till en lägre kostnad. 260 000 kronor blev det billigare förslaget som tekniska nämnden nu senast lämnar över till kommunfullmäktige.

– Det var glädjande att höra. Även om det var lite förändring så betyder det mycket för de gående i Vaggeryds centrum, säger Jan Sjögren (SD) som lämnade in motionen i augusti 2019.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Nytt förslag på trafikförändring i centrum

Gör ett likadant fartgupp som utanför Ica.
Finns det ekonomi, gör ett lågfartsområde och bygg ut torgdelen med kullersten från ”Ica-guppet” till där den nya passageguppet skulle placerats.
Senaste alternativet kommer bli fint för framtid, dock är nog båda förmodligen lika effektiva.
Skippa avsmalningar bara, för det fungerar bara om folk vet vad de har bilen, annars är det bara farligt och skapar onödiga olyckor.

Något nytt att ta in anbud som ändå inte hålls utan blir dyrare.
Sedan upptäcka att det blev inte bra, utan måste göras om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *