Nyheter

Nytt lager om 31 000 kvadratmeter på södra Stigamo

Nyheter Logicenters bygger lager på en yta om drygt 31 000 kvadratmeter på södra Stigamo. Fastigheten byggs delvis på spekulation och förväntas stå färdigt för inflytt under första kvartalet 2023.

Logicenters utvecklar och äger logistikanläggningar med närvaro i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Polen. Idag förvaltar Logicenters över två miljoner kvadratmeter totalt, varav det närmsta går att hitta på Torsvik och Stigamo i Jönköpings kommun.

Kommande satsning på södra Stigamo i Vaggeryds kommun blir ett så kallat multitenant lager på 31 000 kvadratmeter. Multitenant innebär att fastigheten inrymmer flera företag. Lagret byggs på spekulation, vilket innebär Logicenters ingår avtal med hyresgäster i ett senare skede i processen. Marken säljs av Vaggeryds kommun.

– Som boende i regionen ser jag fram emot ett fortsatt gott samarbete med kommunen och framtida hyresgäster. Det är extra kul att fortsätta satsa i ett av Sveriges stora logistikcentrum. Vi på Logicenters ser även stora möjligheter att fortsätta stödja ytterligare tillväxt i regionen och ser fram emot att bistå med moderna logistikfastigheter anpassade för dagens handel, säger Fredrik Nygren på Logicenters.

– Sedan start har vi alltid haft en stark närvaro i Jönköpingsregionen vilket är och kommer förbli en central distributionspunkt i Norden där många väljer att etablera sina Nordiska centrallager. I Torsvik startade vi med att utveckla vårt ”multitenant koncept” vilket innebär att vi kan erbjuda allt ifrån 5 000 – 30 000 kvadratmeter lager till framtida hyresgäster som vill agera snabbt. Detta har visat sig vara en succé i Jönköping vilket är en anledning till att vi nu fortsätter på den inslagna vägen, säger Matthias Kettelhoit på Logicenters.

– Vi är mycket stolta över att Logicenters fortsatt ser möjligheterna med att bedriva sin verksamhet i vår kommun. Det är särskilt kul att den färdigställda logistikfastigheten är en av de större logistikfastigheterna som byggs på spekulation i regionen. Den fortsatta etableringen kommer bidra till en ökad sysselsättning och arbetstillfällen. Vi vill passa på att hälsa Logicenters hjärtligt välkomna till Vaggeryd, säger Johan Thorsell, näringslivschef i Vaggeryds kommun.

Källa: Vaggeryds kommun

Så här kommer Logicenters byggnad på södra Stigamo att se ut

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *