Nyheter

Nytt särskilt boende planeras i Vaggeryd

Nyheter Motionen avslås gällande utbyggnad av äldreboende vid Furugården, men politikerna är helt eniga i socialnämnden. Om sju år kan det nya särskilda boendet står klart i Vaggeryd.

Ett särskilt boende planeras att byggas i Vaggeryd

Det var tidigare i våras som Empartiet inkom med en motion till kommunfullmäktige gällande att kommunen ska bygga ut Furugården i Vaggeryd då befolkningen ökar. 

Vid socialnämndens sammanträde diskuterades motionen där frågan egentligen redan är beslutad. 

Ann-Katrin Löfstedt (M) berättar:
– En enig nämnd beslutade under torsdagens sammanträde att avslå motionen. Vi arbetar för ett SÄBO 2.0 i Vaggeryd (reds anm; SÄBO står för särskilt boende och 2.0 är en ”uppgradering”). Vi har jobbat med den här frågan i ett och ett halvt år och vi ser på befolkningsdemografin att vi år 2030 är 450 stycken fler 80-plussare i kommunen. Vi vet att vi måste utöka platserna till särskilt boende. Vi har tittat på Furugårdsalternativet men vi försöker att hitta annan lämplig plats för ett SÄBO. Det ska vara klart 2028, senast 2030, men vi vill inte låsa oss till en speciell plats som står angiven i inlämnad motion, därför avslår vi motionen. Vi ser i vår framtidsvision att vi blir äldre och det kanske kommer att krävas en annan sorts av vård än vad vi kan erbjuda i dagsläget i Vaggeryd. 

Lotta Damberg, socialchef;
– Det kanske inte ska vara ett trygghetsboende utan ett boende där man kan få avancerad vård som kan klara sjuka personer utifrån bästa möjliga förutsättningar. 

Thomas Strand (S) vice ordförande konstaterar:
– Vi är eniga i nämnden. Det blir avslag på motionen. 

Innan Empartiet får svar på sin motion ska den ventileras av kommunfullmäktiges ledamöter.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Nytt särskilt boende planeras i Vaggeryd

Gittan: Gittan, är du medveten om att du nedvärderar allt som ingår i Mejeriet när du skriver så inklusive personalen.

Varför byggs det bara i Vaggeryd det behövs i Skillingaryd också, men inte ett missfoster som Mejeriet med alla sina fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *