Nyheter

Nytt servicehus för två miljoner

Nyheter Kultur- och fritidsnämnden har lagt en kort- och en långsiktig plan för Hjortsjöns camping framtid. Nytt servicehus ska stå klart till sommaren men någon ny aktör, som vill driva campingen, har dock inte hittats ännu.

Arkivfoto; Hjortsjön

Vid ett tillsynsbesök på Hjortsjöns Camping i augusti tidigare i år konstaterades att campingens servicehus är mycket slitet och i behov av underhåll.

Kommunfullmäktige tilldelade Hjortsjöns camping två miljoner och dessa pengar ska användas till ett nytt servicehus. Campingens framtida inriktning är indelad i en kort- och en långsiktig plan. Den kortsiktiga planen är serviceutbyggnaden, ny tömningsplats för gråvatten och en ställplats för campingen. Den långsiktiga planen nämnden jobbar med är att utveckla campingen.

Dock har ingen ny ansvarig hittats för att driva campingen. Det oroar dock inte nämndordförande Ewa Magnusson (L).

– Arbetet fortsätter och intressenter finns men inget är klart i dagsläget. Jag har obotlig optimism så det finns inte i min värld att vi inte hittar någon aktör, säger Ewa Magnusson (L) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– Nu ska nytt servicehus byggas och med en attraktiv camping ska det inte vara så svårt att hitta någon som vill driva campingen till våren, avslutar Ewa.

Nya servicehuset ska stå klart till sommaren nästa år.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *