Nyheter

Nytt skolkök i Hok

Nyheter Lokalplan för kommunens förskola och skola gjordes för ett år sedan. Redan nu ska den uppdateras och ett flertal nya punkter moderniserar lokalplanen för nuvarande behov. Barn- och utbildningsnämnden föreslår satsning på ett nytt skolkök i Hok.

Arkivfoto. Ett nytt skolkök behövs i Hok

Kommunen växer och nu jobbar barn- och utbildningsnämnden mot år 2045. Kommunen växer med 970 barn på 15 år. 

– Vi antog planen för ett år sedan och tills nu har det redan ändrat sig på åtta punkter. Vi måste ha en rimlig plan och vi får inte in alla dessa 970 barn i befintliga lokaler. Vi måste utöka helt enkelt, menar Jenny Larsen (KD), ordförande i barn- och utbildningsnämnden. 

– I Hok är vi i ett stort behov av kök. Vi föreslår att man gör en ny placering och bygger till ett tillagningskök i Hok. Sedan ska det byggas en förskola i Hok och då kan man också göra om skollokalerna, men köket och matsalen vid skolan i Hok är prioritet ett då mottagningsköket har stora brister i dag och det föreligger arbetsmiljöproblem på plats, säger Jenny Larsen (KD). 

I Bondstorp ser det ut att inte bli någon förändring. Just nu i alla fall. 

– Vi ser att vi klarar oss med de lokaler vi har i dag i Bondstorp. Vi har vissa toppar, men vi tror att vi kommer att kunna hantera det i befintliga lokaler. 

Liksom Bondstorp som Svenarum så saknas möjligheten att bedriva idrottsundervisning som det finns ett behov av att hitta en lösning på. Svenarums F-3-skola  är i dåligt skick och är i behov av omfattande renoveringar. 

– Småorterna växer också men håller sig inom stabil uppgång så det är hanterbart. Som tidigare ses ett behov av renovering av Svenarums skola, menar Jenny Larsen (KD). 

Byarum växer och här kan det framöver behövas en ny skola. 

– Byarums skola är trångbodd. Det finns sju barn på kö, får vi plats med dem eller vad tror vi? Vad händer när det byggs 20 villor på nya bostadsområdet? Vi ser att vi behöver göra om lokalplanen för Hok beroende på vad som händer i verkligheten. Rent geografiskt ligger Byarums skola också nära det framtida bostadsområdet på Östra strand i norra delen av Vaggeryd och därför kan en skola i Byarum ta emot dessa elever från Östra strand också. Vi ser att det finns behov av större ytor för grundskolan i Byarum och att en helt ny skolbyggnad behöver byggas framöver, avrundar Jenny Larsen (KD). 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Nytt skolkök i Hok

Men att se till att våra kära äldre inte kan få lagad mat från lokala kök kan ni inte fixa… Utan maten ska fraktas från först Stockholm till Göteborg och sedan från Göteborg hit. 70 mil för att de ska få mat som knappt smakar något…

Det är ju skrämmande hur ni tänker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *