Nyheter

Oense om avgående kommundirektörens roll

Oense om avgående kommundirektörens roll

Nyheter Femklövern och Socialdemokraterna har kommit på kollisionskurs om den roll som avgående kommundirektören Bengt-Olof Magnussons  ska spela under första halvåret 2017.

Han kommer att stanna kvar i kommunens organisation under hela nästa år. Men en ny kommundirektör ska tillträda vid halvårsskiftet 2017 och blir då den blott andre på den posten i kommunens 45-åriga historia.
Bengt-Olof Magnusson har skött kommundirektörsuppdraget i 25 år. Dessförinnan hade kanslichefer som Lars-Gunnar Bränneson och Göran Johansson uppdraget men med andra befogenheter.

Kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M) vill att den kommundirektör som tillträder nästa år  ska kunna ”börja på ny kula” utan att hindras av allt för många begränsningar i uppdraget.
– Inga organisationsförändringar eller tillsättning av nya chefstjänster ska genomföras förrän en ny kommundirektör är på plats. Nya tillkommande arbetsuppgifter fördelas på nuvarande organisationsstruktur, inflikar Gert Jonsson.

Socialdemokraterna menar att tid och handlingsutrymme riskerar att förloras där kommundirektören fråntas sin delegationsrätt.
– Det tycker vi inom (S)-gruppen är anmärkningsvärt och därför har vi reserverat oss mot förslaget, säger Kenth Williamsson.
–  Vi anser att den som har uppdraget som chef måste kunna bestämma över den organisation han leder. Utan delegationsrätten kan han inte  utföra det uppdrag han har fram till 1 juli nästa år. Det blir dålig personalpolitik.
Med delegationsrätt menas i det här fallet beslutanderätt i vissa ärenden.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *