Nyheter

Oförändrad skatt eller inte i kommunen ?

Oförändrad skatt eller inte i kommunen ?

Nyheter Även om det finns en stor samsyn i Vaggeryds kommun kring många frågor går meningarna isär när det gäller budgeten för 2017 och den ekonomiska planen för de kommande åren.

Socialdemokraterna deklarerade vid onsdagskvällen sammantärde med kommunstyrelsen att man vill höja skatten med 50 öre medan Femklövern vill hålla skatten oförändrad. Vad Vänsterpartiet och Sverigdemokraterna anser är oklart men inte  oväsentligt. Båda partierna lade ned sina röster när det var dags för kommunstyrelsens ledamöter att ta ställning.
Därför slutade både budgetvoteringen och skattevoteringen 7-4 i Femklöverns favör med två nedlagda röster för (V) och (SD).
Detta öppnar trots allt för en intressant fullmäktigedebatt om budgeten i slutet av månaden eftersom Femklövern med sina sammanlagt 20 mandat av 41 inte har egen majoritet i fullmäktigekåren.
I riksdagen har ju (SD) allt mer kommit att stötta (S). Så vem vet? I Vaggeryds kommun har dock (SD) oftast röstat med Femklövern i de här frågorna medan (V)-gruppen har backat upp (S)-gruppen. Det krävs alltså att de sju ledamöterna i fullmäktige röstar med (S)-förslaget för att Femklöverns förslag ska falla.

Svar får vi måndagen den 27 juni.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *