Nyheter

Ohållbar situation – det är som det vore en storstad

Nyheter I ett medborgarförslag till kommunfullmäktige lämnade Skillingarydsbon in förslag på åtgärder gällande ohållbar parkeringssituation i centrala Skillingaryd

Parkering saknas i bostadsområde. Arkivbild

Minst sagt dålig är parkeringssituationen kring Södra Fabriksgatan, Doktorsgatan och även Skolgatan i Skillingaryd. Det tycker Skillingarydsbon som bor i området och nu uppmärksammar han politikerna.

– Det saknas ett stort antal parkeringar där boende och besökare kan parkera sina bilar. Gatorna är ofta fyllda av bilar som om det vore en storstad. Med tanke på att Fågelforsskolan ligger strax intill, med risker att barn går ut mellan parkerade bilar så bör detta åtgärdas, skriver Skillingarydsbon i sitt förslag. 

– Samtidigt finns det obebyggd mark strax norr om kvarteret Järven. Idag är det en ren grusplan med diverse sly och stenar. Området ser allmänt trist ut för samhället. Mitt förslag är att göra det här till en parkering. Då kommunen tidigare uttalat att inget bostadsbygge är planerat så tillför tomten just nu ingenting alls, menar förslagslämnaren. 

Medborgarförslaget godkändes och lämnades över till tekniska nämnden för beredning och beslut. 

Taggar

Dela


4 reaktioner på Ohållbar situation – det är som det vore en storstad

Grusplanen innan skjutfältet står tomt 90 procent av året förutom när det är marknad två gånger per år och när Farmen produktion bor där
Där kan bilar få parkera

Likaså inne i centrum.. dåligt med platser till boende också. Speciellt när det inte får ställas på Hemköp längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *