Nyheter

Ökad befolkning ställer krav på kommunen

Nyheter Idag presenterades befolkningssiffror som visar en fortsatt positiv befolkningsutveckling i Vaggeryds kommun

Dagens siffror visar att befolkningsökningen i Vaggeryds kommun är störst i länet. De allra flesta ser det som positivt och visar att allt fler väljer ett boende i en mindre kommun. Mitt i alla glada miner ställer det också krav på framförallt kommunen att kunna motsvara de krav som ställs när nya medborgare ska ges en god boendemiljö med en bra kommunal service. Kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M) kommenterar det hela med att säga att han tycker att det är roligt att ökningen av antalet invånare i Vaggeryds kommun fortsätter att öka.

– Det ger framtidstro för kommunen menar Gert Jonsson men inser samtidigt att det innebär ett stort ansvara att hinna med allt i planeringen. Det innebär hårt arbete för att möta alla de utmaningar som en ökad befolkning innebär.

Gert Jonsson berättar att det ställer krav på kommunen och att det krävs en ökad takt i planeringsarbetet, samtidigt som man håller fokus för att inte gå vilse i den höga hastigheten.

Ett bekymmer är att det är brist på bostäder på sina håll i kommunen men Gert Jonsson menar att man gör vad man kan genom att kontinuerligt erbjuda tomtmark för villabyggnationer och att det blir en ny detaljplan för lägenheter via det kommunala bostadsbolaget. Ytterligare ett område som kan hindra tillväxten är om det blir brister inom skola och förskola.

V i bygger ny Sörgårdsskola och planerar för att ha strategisk markreserv med rätt detaljplan för framtida byggnationer, påpekar Gert Jonsson men vet att trycket är stort på platser inom skola och förskola.

Taggar

3 reaktioner på Ökad befolkning ställer krav på kommunen

Dags att renovera befintliga förskolor också och inte bara satsa på bygga nytt hela tiden. Tex nyckelpigan, när fick den sig en renovering senast? Men miljoner kastas på Åviken och Slätten..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *