Nyheter

Ökad Movallakostnad godkändes

Nyheter Rören till kylmaskinsanläggningen på Movalla idrottsplats i Skillingaryd var också rostiga och nu har mer  pengar i och med att utgifterna blev större än planerat.

Arkivfoto; Det blev is till slut. Men försenades på grund av rostiga rör...

– Renoveringen blev dyrare än planerat då även rören i kylmaskinutrymmet var rostangripna och inte bara avfuktsanläggningen. Men det viktiga är att det blir bra, så vi godkänner den här tillkommande kostnaden som hamnar inom budgeterade ramen på en miljon kronor, säger Ewa Magnusson (L) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

När Movalla byggdes om för 16 år sedan installerades en avfuktningsanläggning i ishallen. Anläggningens uppgift är att avfukta luften i ishallen och återvinna den värme som den fuktiga luften innehåller. I år har det upptäckts rost vilket i sin tur gjort att läckage har uppkommit. Rostangreppet har varit så allvarligt så hela avfuktsanläggningen måste bytas ut. I budgeten fanns då 1 miljon kronor till att renovera anläggningen. I samband med denna renovering i höstas upptäcktes ytterligare rostangrepp, denna gången på rören i kylmaskinen. Det är den tillkommande renoveringskostnaden av rören som nu bifallits av en enigt kultur- och fritidsnämnd.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *