Nyheter

Ökad polisinsats i tätorterna

Nyheter Medborgarlöften mellan Vaggeryds kommun och polisen handlar om att öka tryggheten bland kommuninvånarna och för en förbättrad trafikmiljö. Flertalet punktinsatser har genomförts under året

Arkivfoto

Medborgarlöften, som är en gemensam aktivitet mellan kommun och polis, var under 2019 att bibehålla hög polisiär närvaro och synlighet i centrala delarna av Skillingaryd och Vaggeryd, där prioriterade områden varit Skillingaryds torg och bibliotek. Vilket har gjorts vid ett 20-tal gånger under året som gått. Den ökade vuxennärvaron i anslutning till biblioteket i Skillingaryd har gjorts för att öka tryggheten.

Sju trafikinsatser i centrala delarna av Vaggeryd och Skillingaryd har utförts där prioriterade gator har varit området runt parkeringen vid Frideborgsvägen-Storgatan i Vaggeryd samt Storgatan i Skillingaryd.

– Medborgarlöften fungerar mycket bra. Vi jobbar med en ökad polisnärvaro. Dessvärre händer det mycket i våra grannkommuner där polisen får lägga sina resurser. Sammantaget har polisen utifrån sina förutsättningar gjort detta mycket bra. Vi vill ha mer trafikkontroller och narkotikakontroller. Det har varit uppe för diskussion angående en egen polisstation här i kommunen, men det kanske inte är möjligt i dagsläget. Fältarna gör också ett enormt jobb med bygdens barn, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

– Vi har medborgarlöftenträffar sex gånger om året. Vi har fått en ny bereskapssamordnare, som är en före detta polis, är otroligt duktig och en värdefull person i det kommunala arbetet. Vår vuxenvandring har också varit fantastisk och ger mycket bra effekt, avrundar Gert Jonsson (M).

Taggar

6 reaktioner på Ökad polisinsats i tätorterna

Sätt upp fartkamera förbi skolan i skillingaryd… där ingen bryr sig om att det är 30 som gäller mellan 07-18 vardagar!!! Där har 50 blivit normhastighet ibland även mer. Där cyklar och springer skolbarn kors och tvärs över gatan …tänk att köra på ett barn ..jag ryser vid bara tanken !!! Om ni har bråttom finns andra vägar att köra….

Roland
Det där va inte sant. Jag kör där varje dag o upplever att folk håller hastigheten bra. Visst finns det en del som kör för fort men att det skulle vara alla… Nää
Ta ett krafttag mot lastbilarna som dundrar igenom istället

Ett evigt tjatande om lastbilar hit o dit, men grejer ska alla ha! Det är så löjligt med lastbilsförbud genom Vaggeryd och Skillingaryd, men en sak är säker att de som inte har eller kör lastbil kommer ALDRIG fatta vitsen med kortaste vägen och kör- och vilotider.

Är lite frågande om det är rätt att dra genom ett villaområde ( Marielundsområdet ) med transporter till ett bygge längre upp när det finns väg från Valdshultsvägen lite längre upp
Det är inte många meter längre

Trots 30-skyltar vid det nya dagiset Åviken på Södra Park är medelhastigheten cirka 70 km/timmen. Ofattbart att
så många struntar i trafikregler. Det är bara en tidsfråga innan någon råkar ut för en olycka. Innan dagiset byggdes fanns en trafikbula som på ett effektivt sätt tog ner hastigheten. Nu behövs den inte längre enligt kommunen. Vilken logisk kullerbytta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *