Nyheter

Ökade med 30 procent

Nyheter I år blev det rekordförsäljning av majblommor i norra kommundelen. Insamlingen slutade på 129 401 kronor mot 98 280 förra året.

I år deltog 143 elever från Hjortsjöskolan år 3–5, Svenarums, Byarums och Bondstorps skolor.

– Det är fler elever än tidigare beroende på att vi erbjöd även elever i år 3 att delta i insamlingen. Nyhet för i år var att man kunde betala majblomman via sms. Det blev ingen större succé i vår förening. Det såldes för cirka 15 000 kronor via sms, berättar Ann-Christine Vilsson i Majblommeföreningen.

– Vi är tacksamma för flitiga elever som sålde så mycket blommor och vi tackar de mycket engagerade lärare som stöttat eleverna under insamlingen. Utan dem hade det inte varit möjligt.

I år utmärkte sig ingen elev som bäste säljare. I stället fick bäst säljande elev i varje klass ett presentkort som tack för deras insats.

– Lokalföreningarna får behålla 40 % av insamlade pengar och för vår del blir det drygt 51.000 kronor som vi kan dela ut till barn i Vaggeryd med omnejd som söker bidrag hos oss. Eleverna själva fick behålla 10 % av försäljningssumman, vilket blir totalt 12 940 kronor. Vi delar också ut pengar till klasserna som deltog i försäljningen, totalt 12 940 kronor, fortsätter Ann-Christine Vilsson.

Resten av de insamlade pengarna går till Majblommans riksförbund. Majblomman hjälper barn på flera sätt året runt för att lindra effekten av barnfattigdom och ekonomisk utsatthet. Det sker genom direkta bidrag till enskilda barn, extra tillskott till skolor och föreningar, opinionsbildning, folkbildning och forskning.

Majblommeförsäljning i våras.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *