Nyheter

Ökar ägandet i Tallnäs 

Ökar ägandet i Tallnäs 

Nyheter Byarums pastorat och Skillingaryds församling köper fler andelar i Stiftsgården Tallnäs. Totalt handlar det om 100 000 kronor.

Gemenskapsdagar på Tallnäs 2013

– Vi tycker att stiftsgården Tallnäs är viktig för Svenska kyrkan och för bygden, säger kyrkoherde Klas Svensson. Därför har kyrkofullmäktige Skillingaryds församling beslutat köpa sex nya andelar och  Byarums pastorat beslutat köpa fyra nya andelar i den ekonomiska föreningen som driver Tallnäs.

Många barn och unga får uppleva fina läger och samlingar där. Det handlar bland annat om juniorläger, konfirmandläger och barnkörläger. Det handlar också om regelbundna träffar för bygdens barn i Free team som träffas på Tallnäs.

– Skillingaryds församling och Byarums pastorat tar ofta soppan till soppluncherna från Tallnäs, jämte god mat till samlingar och högtider – inte minst julbordet. Många syföreningsdamer och andra deltar i hantverksdagarna som ordnas där. På somrarna ordnas handikappveckor som betyder mycket för många.

Samlingar för personal och förtroendevalda förläggs också till Tallnäs. 2016 kunde också ganska många flyktingar erbjudas boende på Tallnäs.

– Som församlingar i närheten och delägare i stiftsgården gläds vi också över att Växjö stift fortsätter satsa på Tallnäs så att en stiftsgårdspräst kunnat anställas, säger Klas Svensson. Det kommer att betyda mycket för utvecklingen av stiftsgården och för församlingarna runt omkring. Vi ser fram mot ännu mera samarbete framöver.

– För kommunen är det också glädjande att ha ett kyrkligt centrum för Jönköpings län förlagt till bygden. Det är många fler än de kyrkliga grupperna som har glädje av Tallnäs fina miljö, trevliga lokaler, välkomnande personal och goda mat.

Byarum köper fyra andelar om tillsammans 40 000 kronor och Skillingaryd sex andelar om 60 000 kronor.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *