Nyheter

Oklar orsak om den döda hästen

Nyheter I onsdags kväll hittades en svårt skadad häst utanför Malmbäck. Hästen var så svårt skadad att den fick avlivas och nu undersöker man vad som ligger bakom

Det var sent på onsdagskvällen som hästen hittades svårt skadad av personen som skötte hästen. Vid första anblicken misstänktes en rovdjursattack, men orsaken är inte fastställd.

Vad har hänt?

– Först och främst vill jag uttrycka min medkänsla med personen som ansvarade för hästen, säger Ingemar Sjöberg som är handläggare för jaktfrågor på länsstyrelsen. Han tillägger att det är en tragisk och traumatisk upplevelse för hästskötaren.

Är det en rovdjursattack?

– Det vet vi inte, menar Ingemar Sjöberg. Det finns indikationer på att det inte är något rovdjur som orsakat det hela fortsätter Ingemar Sjöberg. Nu är dna skickat till viltskadecenter i Lindesberg som prioriterar ärendet och ett svar om en eventuell rovdjursattack kommer inom en vecka.

Varför tvivlar ni på att det ligger en varg bakom attacken?

– Vi kan naturligtvis inte utesluta något, menar Ingemar Sjöberg men vid besiktning på platsen med en av landets bästa hundar avseende rovdjursspårning gjordes ingen markering. Dessutom kan det möjligen vara så att hästen har blivit skrämd av något och sprungit genom elrepet och skadat sig på det omgivande taggtrådsstängslet. Skadorna på hästen är i samma höjd som taggtråden och kan ha orsakat det hela.

Hur säkra är ni på det?

– Vi kan inte vara säkra, tillägger Ingemar Sjöberg vilket är orsaken till att det ska göras en omfattande undersökning av hästkroppen för att kontrollera om det finns saliv eller andra spår av varg eller annat rovdjur. Oavsett vilket är det angeläget att orsaken till den tragiska händelsen blir klarlagd.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Oklar orsak om den döda hästen

Om det finns bitmärken på hästen ska man då inte kunna bedöma om det ligger en varg bakom det hela ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *