Nyheter

Oklara pengar för kompetensutveckling för omsorgen

Nyheter 600 000 kronor i år och miljoner nästa år kan göra att socialförvaltningens personal kan vidareutbilda sig. Men just nu oklara pengar och det kanske inte blir verklighet för nästa år

Miljoner till kompetensutveckling nästa år?

Äldreomsorgslyftet, som bidraget heter, betyder att staten går in och ger ersättning för att kunna vidareutbilda personal.

– Det handlar om 600 000 kronor i år och 2,2 miljoner kronor nästa år. Vi måste undersöka hur vi ska använda pengarna, säger Thomas Strand, vice ordförande i socialnämnden.

– Det är sagt att vi ska vidareutbilda vår personal för pengarna. Det är en del frågetecken och svårigheter då det är få kommuner som tar hjälp av det här, då kraven är att man ska arbeta halvtid och kommunen själva stöter till med resterande 50 procent. Från och med nästa år kan det komma att användas till tillsvidarepersonal och att utbilda första linjers chefer och pengarna ska användas till kompetensutveckling, menar Lotta Damberg socialchef.

– Vi får nog se att äldreomsorgslyftet gäller från nästa år, avrundar Ann-Katrin Löfstedt (M) ordförande i socialnämnden.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *