Nyheter

Olika lösningar var marknaden ska arrangeras

Nyheter Första lördagen i maj är det Skillingaryds marknad. För någon vecka sedan informerades det om en stor militärövning och traditionella marknadsplatsen var därför inte möjlig att vara på... 

Skillingaryds marknad. Foto: Martina Ojala

Om tio veckor är det första lördagen i maj. Traditionella marknadsplatsen i Skillingaryd, på Slätten, är inte möjlig då stor militärövning genomförs på Skillingaryds skjutfält.

Vad händer med marknaden, undrade vi och tog kontakt med kommunens Jennie Svensson, destinations- och näringsutvecklare.

Blir det marknad på traditionsenligt datum?
– Ja, det är tanken att det ska bli, berättar Jennie Svensson som är med i arbete kring marknaden tillsammans med huvudarrangören SIS Hockey. 

– Just detta datum, första lördagen i maj, fick vi inte låna försvarets mark. 

Var planeras marknaden?
– Nu tittar man på olika lösningar för var marknaden ska placeras och detta görs i samråd med räddningstjänsten. Ingen plats är bestämd ännu och utmaningen är, som vi ser det, att hitta en tillräckligt stor plats. 

– Vi har haft flera möten med huvudarrangören SIS Hockey för att se på vilket sätt vi från kommunen kan stötta dem på bästa sätt, summerar Jennie Svensson från kommunen. 

Taggar

Dela


4 reaktioner på Olika lösningar var marknaden ska arrangeras

Finns det inte möjlighet att arrangera marknaden på Movallaområdet?
Ha stånden så att besökarna går på löparbanorna så kan föreningen även visa upp sin verksamhet och möjligheter.

Varför inte hela parkeringen vid tillfälliga vårdcentralen och platsen där Farmen brukar slå ner sin bopåle… Parkering utmed järnvägen och kommunens personalparkering samt förlängd tid på angränsande p-platser.

Vore det inte idealiskt att låna Grönelundsområdet och då kan de även servera fika, vore trevligt nu när det inte är någon midsommaraktivitet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *