Nyheter

Oljeshejkarna krävs på en kvarts miljon

Nyheter Det står still när det gäller rivningen av fastigheten på Oljeshejkarnas bensinmack i Skillingaryd trots att rivningslovet funnits i två år. Men nu har en sexsiffrig sanktionsavgift beslutats av miljö- och byggnadsnämnden som ska lämnas till bensinbolaget.

Arkivfoto

Miljö- och byggnadsnämnden beslutade att lämna ut en byggsanktionsavgift till Oljeshejkarna Johnsson på Storgatan i Skillingaryd. Beloppet är 268 800 kronor och underlaget till avgiften är att Oljeshejkarna påbörjat en bygglovspliktig åtgärd (byta cistern) utan att ha fått startbesked samt att tagit cisternen i bruk innan slutbeskedet anlänt från miljö- och byggförvaltningen.

Men det var inte alla som sa ja till förvaltningens förslag till nämnden. Ingvar Larsson (SD) reserverade sig mot beslutet.

– Det var bara jag som reserverade mig mot sanktionsavgiften och den grundade jag på domen från Svea Hovrätt i maj i år. Rivningslovet av fastigheten beviljades i december 2015, säger Ingvar Larsson (SD) ledamot i miljö- och byggnämnden.

För övrigt är bygglovet av cisternen överklagat och Länstyrelsen meddelar att ärendet inte tagits upp ännu.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *