Nyheter

Olle blev hedersmedlem i WAK

Olle blev hedersmedlem i WAK

Nyheter Under måndagen firades det med kaffe och tårta när hedersmedlemmen Olle Eriksson fyllt 90 år och gratulerades av Waggeryds Atletklubb.

I huset på Backvägen i Vaggeryd fanns Michel Magnusson och Carina Remnemark på plats hemma hos Olle Eriksson och hustrun Kajsa. Olle fyllde 90 år den 9 mars och är därmed den äldste medlemmen i Waggeryds atletklubb. Nu är han hedersmedlem och får träna gratis så länge han vill.

– Jag kommer att utöka min träning nu när jag blir hedersmedlem och får träna gratis, jag blev ju smålänning när jag kom till Småland, skojar Olle.

Olle har varit medlem i gissningsvis 30 år. Han och hustrun Kajsa går och tränar hos atletklubben varje vecka. 

Hur ofta tränar du en vanlig vecka?

– Nja, det är inte så ofta. Vi tränar varje söndag halv åtta på morgonen.

– Olle måste gå de tiderna för då är de tunga hantlarna lediga, säger Michel Magnusson.

– Haha, ja, en gång i veckan blir det men det kommer nog bli ett extrapass nu när jag är hedersmedlem. Annars brukar jag börja dagen med att gå ner i källaren och cykla en stund på min träningscykel och gympa litegrann, sedan blir det lagom med en fika efter det innan det blir träning med Sofia på TV:n. Sedan blir det ofta en runda med rullatorn.

– Vi har många äldre som tränar hos oss. Det är vår styrka. Men vi har fått in så jättemånga yngre också, både tjejer och killar. Sedan i augusti förra året har det kommit jättemånga nya ungdomar. Vi har ett par dagar i veckan då vi har ledarledd träning så att allt hanteras rätt. Men dit jag vill komma är att människor i 50-60 årsåldern säger att de är för gamla för att börja träna. Då brukar jag hänvisa till Olle. Man blir aldrig för gammal för att börja träna, säger Michel Magnusson.

Har du några råd till andra äldre som mest sitter still?

– Ja, man mår bra av att träna och kan hålla koll på kaggen så lägg inte av för fanken, avslutar Olle.

Olov "Olle" Eriksson har blivit hedermedlem hos Waggeryds atletklubb. Grattis Olle!  [1/2]

Michel Magnusson och Carina Remnemark från styrelsen i Waggeryds atletklubb.  [2/2]

Taggar

Dela


1 reaktion på Olle blev hedersmedlem i WAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *