Nyheter

Olofsson (SD): Frågor om att vara aktiv i knopp och kropp engagerar mig

Nyheter I en artikelserie lär vi känna våra ledamöter och ersättare som är invalda i kommunfullmäktige under mandatperioden. I dag träffar vi Petra Olofsson (SD)

Kan du beskriva dig själv?
Är en ”tant” i sin bästa ålder. Bor norr om Byarum, på landet med sambo, en 13-årig son, två hundar, tre islandshästar och en bondkatt. Är född och uppvuxen i Vaggeryds kommun, men har varit på utflykt från kommunen i 19 år, bland annat i Jönköping, Forserum och Habo, men bestämde mig för drygt tio år sedan att flytta tillbaka. Har jobbat inom bankväsendet, som ridinstruktör på ridskolor, statligt både på Jordbruksverket och Försäkringskassan. Är aktiv i Bjarg, en islandshästklubb med sitt säte här på travbanan i Vaggeryds kommun.

Har du önskat, eller tilldelats, platsen i kommunfullmäktige?
Att sitta i kommunfullmäktige var ett önskemål, och när detta blev möjligt blev jag glad. Sitter också som ordinarie i kultur- och fritidsnämnden. Det var också en plats jag önskade mig och blev glad när det blev så.

Vad är det för frågor som engagerar dig mest?
Att vara aktiv både i knopp och kropp är något jag brinner för. Att kreativiteten och rörelsen i dess olika former får utövas och platser finns för detta är mycket viktigt och att det finns något för alla. Man får mötas i samma intresse, att mötas i nya, och gamla intressen, att få utöva något man gillar. Natur och miljö är också något som är något som ligger mig varmt om hjärtat.

Vad ser du fram emot under mandatperioden?
Min förhoppning är att vi kan göra vår kommun till en bättre kommun för våra invånare, och jag ser fram emot att få vara en del av denna process. Jag ser fram emot att få lära mig och att göra vad jag kan för vår kommun och dess invånare.

Petra Olofsson (SD)

Kommunfullmäktige är det högsta beslutande organet i kommunen och kan liknas vid riksdag. Ledamöterna utses vid val vart fjärde år. I kommunens fullmäktige finns 41 ledamöter och 27 ersättare. Kommunfullmäktige beslutar bland annat om budget och ekonomiska långtidsplaner, skatter, avgifter, årsredovisningar, köp och försäljning av fast egendom. 

Kommunfullmäktige utser även ledamöter i styrelser och nämnder samt beslutar om inriktningsmål för nämndernas verksamhet.  

Mandatfördelningen 2022-2026: S 13, M 8, SD 7, C 4, KD 4, L 2, EMP 2 och V har 1 mandat.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *